04/16/13 07:27
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

салемско време


това е един отговор до мила искренова, който стана цяло писмо, а и е не само до нея всъщност.

мила, за да стигна до такива иронично-екстремни мерки, или поне желанието за тях, неуважението не е причина, а тоталното отвинтено невъзпитание и грубиянщина на съвършено непознати за мен хора. да те нарекат "анус", да ти пожелават "дебел кур", и цялата тази "симпатия" да ти се излее след като отново съвършено непознат за мен човек си позволява на моята стена да ми казва аз как трябва да се държа. в момента в който му отговорих, вече бях обявена за най-големия хейтър на републиката и от там някакви изтрещели жени изпаднаха в истерия и започнаха с "куровете" и "анусите". направо не е истина... интересното е, че всъщност най-голямото ожесточение идва от жени, не от мъже. непознати жени, които просто ме ненавиждат:) от жени най-често ще чуя, че съм "недоебана" независимо какъв е сексуалния ми статус, и "климактерична" независимо, че не съм в климактериум:) не разбирам в какъв свят са живяли тези момичета, и какви жени и мъже са ги възпитавали. какво са видяли около себе си като модел на поведение, за да не виждат по-далече от носа си. да, понякога съм рязка, но изключително рядко лично. само ако някой наистина мине границата. и мога да кажа, че ако следвам техните квалификации, аз съм си родена "недоебана" и "климактерична", и такава ще си умра:))) и личното не е лично, а е отношение на жени към жени. невероятно низко, невероятно неинтелигентно. всеки път съм потресена от глупостта на тези момичета. 
мъжете се оказаха по-неагресивни и по-малко зли, явно смляни от подобни девойки:)
не знам на какви хора попаднах, но такава омраза не се е изливала върху мен май никога. масова омраза. и голяма част от хората, които я подкрепиха бяха в списъка ми с приятели, дори имаше хора, които харесвах сред тях. 
имам чувството, че се намирам в някаква огромна лудница, защото такава ярост просто не е нормална. да речем, че аз я предизвиквам с това, че съм себе си:), но е мега-нездравословна не само за мен, а и за изпитващите подобни чувства. направо е патологична.
и си казах щом към мен хората са способни на такава омраза, какво остава за хората за "мразене", баш различните... доста ужасяваща картина. 
вчера циганското семейство каза, че им е страшно трудно да оцелеят не само заради това, че няма работа, но и заради отношението на хората към тях. аз се оплаквам от омраза, а тези хора какво търпят?!? да, много от тях правят кофти неща, но не всички, има много свестни хора. в страна в която бялото население никога не е имало чувството, че е расистки настроено просто защото е отказвало да забележи, че има и хора с по-тъмна кожа, е адски трудно да се излезе от дъното. много тъжно. различността във всякаква форма тук е повод за ненавист. а откритостта и липсата на лицемерие...презирана, но и предизвикваща панически страх, който пък предизвиква омраза... верижни, ежедневни реакции на падение под всякаква форма и по напълно нелепи причини. разделението и омразата стават все по-големи. и да, тук се живее трудно, трудно се оцелява, трудно се изкарват пари, всичко е потънало в лайна, но трябва ли да се избиваме един друг заради това??? вероятно да, ако човек няма вяра в някаква по-висша сила от себе си. ми тогава да ми направят една клада на площада, и да ми драснат клечката ако това ще ги направи щастливи. тия неща са се случвали някога в салем.
Публикувана на 04/16/13 07:27 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/04/blog-post_16.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване