04/19/13 10:05
(http://www.azcheta.com/)

Тийнейджъри печелят електронен четец и рицарски значки за прочетени книги

Големият победител в кампанията „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“ ще стане известен на 21. април 2013 г. (неделя) от 11:45 ч. по време на детския книжен празник „Подарете на детето си книга! Подарете му празник!“ край езерото „Ариана“ в София. Най-големият късметлия сред читателите ще бъде изтеглен с томбола и ще получи освен рицарска значка и грамота, електронен четец за книги и комплект от трилогията „СТРОМ“ с автограф от авторите на поредицата Еманюел и Беноа дьо Сен Шама.

storm

Веднага след това ще бъде връчена и наградата на 9-годишната Поля Какалова, победител в конкурса за най-щура снимка, посветен на книгите от поредицата „СТРОМ“.

Близо пет месеца българските тийнейджъри се забавляваха в света на тайнственото и необичайното с хитовата фантастична поредица „СТРОМ“ на френските автори Еманюел и Беноа дьо Сен Шама. Трите тома на поредицата предизвикаха младите читатели да спечелят рицарски значки и електронен четец за книги от кампанията за насърчаване на четенето, организирана от сайта Detskiknigi.com с подкрепата на издателство Сиела.

Играта се проведе в периода от 29. ноември 2012г. до 15. април 2013г., като в този период се включиха 80 деца от цялата страна на възраст от 9 до 15 години. Всички те са порчели по три книги от поредицата „СТРОМ“, попълнили са специалната форма за участие и са я изпратили до организаторите.

"Благодарение на промените, които направихме във формата на кампанията тази година - разделянето на щафетата на две възрастови групи, успяхме да привлечем и вниманието и на по-големите деца към четенето. От писмата на самите участници научихме, че трилогията „СТРОМ“ се е харесала на тях точно толкова, колкото и на нас и ги е вдъхновила да посягат към книгите по-често“ – споделя Вал Стоева, главен редактор на сайта www.DetskiKnigi.com .

Кампанията е част от инициативата „Читателска щафета“, която цели да стимулира младите да четат и други произведения извън литературата от задължителния за учениците списък. Медийни партньори на инициативата станаха сайтът „Аз чета”, списание „Книгите днес“, сайтът „Кафене БГ“ и „Аз чета с Настя“.

Не забравяйте, че преди да разберем победителя в „Читателска щафета 3: Силата на СТРОМ“, на същото място - езерото Ариана, точно в 11.00 ще разберем и кои са най-любимите детски книги за миналата година и кой ще грабне наградата "Бисерче вълшебно". В гласуването се включиха близо 1400 деца, а страхотни награди ще има и за най-големите късметлии от детското жури.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване