04/25/13 08:47
(http://www.azcheta.com/)

Литературна събитийна въртележка

Стана традиция да ви представяме в един общ текст предложения за това как да прекарате един чудесен литературен четвъртък. И тази седмица няма да изневерим на традицията и ще се насладим на неизменното желание на издателите да претрупват предпоследния работен ден от седмицата с книжни премиери.

Точно в 17.30 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов” Русе ще бъде даден стартът на Вечер на творчеството на Владимир Зарев. Книгата на проф. дфн Николай Димитров „Из лабиринтите на битието. Творчеството на Владимир Зарев” ще представи гл. ас. Никола Бенин. А самият проф. Димитров ще представи романа „Законът” на Владимир Зарев.

Очакваният от нас с огромно нетърпение акцент на вечерта е представянето на второто допълнено издание на книгата „Бизнес етикет” на най-големия експерт в тази сфера у нас Кристина Крънчева. Няколко думи за книгата ще каже прес-координаторът на Министерски съвет Ивет Добромирова, а гостите ще имат удоволствието да се насладят на (поне) часа бяло вино или розе „Домейн Бояр“. Събитието започва в 18.00 в Московския културно-делови център "Дом на Москва в София".

Отново от 18 ч. пред Народната библиотека в София журналистът и блогър Иво Инджев ще направи импровизирана премиера на своята пета книга „Премиер на РъБъ”, посветена на бившия министър-председател Бойко Борисов. Хипънингът е кръстен условно „висящ фейсбук”, заради съмнителното блокиране на профила на Инджев броени дни преди представянето. 

Със същия начален час в Американския ъгъл на Столична библиотека ще бъде второто за седмицата представяне на книгата „Радой”, посветена на поета дисидент Радой Ралин. Изданието, дело на малкия син и снахата на Радой - Стефан и Таня Стоянови, разкрива факти от живота и творчеството на сатирика, основавайки се на материали от разсекретените архиви на комунистическите тайни служби.

За пръв път поетесата Елена Христова ще се срещне с почитателите на словото извън Габрово - те представя новата си стихосбирка „Очи на цвят солени” в София. Можете да се запознаете с нея в Галерия-книжарница "София прес" от 18 ч.

В Ямбол Художествена галерия „Жорж Папазов“, НЧ „Зора - 1945 и ИК Жанет 45 представят поетесата Мария Донева и новите й книги „Заекът и неговата мечта“ и „Перце от дим“. Началният час на срещата е 18.00, а мястото - Художествена галерия „Жорж Папазов“. По същото време, но в Карлово, в камерната залата на читалище „Васил Левски-1861г.” ще бъде представена стихосбирката на Мариана Проданова Масларова „За Еверест аз знам, че ще възкръсна!".

„Дневник на необикновената жена” на Моника Василева ще има премиера в столичната книжарница „Хеликон-България” от 18,30 ч. Специални гости на представянето ще бъдат авторката на книгата и Меги Колева, основател на център „Аюрведа“.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване