04/25/13 13:38
(http://www.azcheta.com/)

Откриват днес Панаира на книгата в Буенос Айрес

internacionalНай-големият международен панаир на книгата в Латинска Америка - този в Буенос Айрес, се открива днес, съобщава БТА. 39-то издание на книжния фестивал ще продължи до 13 май в най-големия изложбен център на аржентинската столица "Рурале". Очаква се да бъде посетен от 1,2 млн души, а участие са заявили над 400 изложители.

Панаирът по традиция привлича вниманието на любителите на книгите, много от които пристигат специално за форума от различни краища на Аржентина. В рамките му ще се състои и международен фестивал на поезията, на който за пръв път ще си дадат среща литератори от Дания, Холандия, Швейцария, Индия, Панама и Палестина. Ще се проведе и книжен маратон с участието на известни аржентински актьори от театъра, киното и видни деятели на културата и изкуството. Общият брой на културните събития тази година надвишава 1500.

Най-голям интерес тази година се очаква да предизвикат многобройните произведения, посветени на живота на бившия архиепископ на Буенос Айрес Хорхе Берголио, който сега е глава на Римокатолическата църква под името папа Франциск. На него ще бъдат посветени много мероприятия с участието на автори, негови биографи и посетители на Панаира.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване