04/25/13 05:29
(http://socialevo.net/)

Първи ден от форума Webit Digital Summit Bulgaria 2013

P1050514

Първи ден от форума Webit Digital Summit Bulgaria 2013

Днес бяхме свидетели на едно от най-престижните събития за дигитален маркетинг, предприемачество и технологии в България - Webit Digital Summit Bulgaria 2013. Стотици бизнес и web ентусиасти се включиха в първия ден от събитието, което обвърза влиянието на дигиталната индустрия върху банките, финансите и застраховането, бързооборотните стоки и ритейла, автомобилната индустрия, технологиите, фармацията и здравеопазването. 

Светлини, дим и… на сцената излезе Пламен Русев – модератор на Webit, заедно с Аниела Русева. “Все повече няма значение къде сме, а колко сме образовани и какво можем. Да приветстваме успеха в България. Утре ще видите колко много успели и кадърни млади хора има в държавата ни”, сподели Пламен и обяви старт на събитието. Приветства ни и г-н Дончо Барбалов, заместник-кмет на София, а след него се присъедини и Левон Хампарцумян, който ни сподели за голямата възможност  на банките в лицето на мобилните продукти. В Webit Digital Summit Bulgaria 2013 се включи и Хорст Пертл, главен технически директор на Mtel. Отклонихме се с включване на видео от Малдивите, в което местните жители ни споделиха какво мислят за българската дигитална индустрия. 

Томас Джинилд, Управляващ директор на Gemius Дания

Същинската част от конференцията стартирахме с Томас Джинилд, Управляващ директор на Gemius Дания, който ни представи интересни данни за ефективното таргетиране във финансовия сектор и се фокусира в комуникацията и аудиториите. Продължихме с Огнян Димитров, Мениджър Партньорски Взаимоотношения в Мобилтел ЕАД, който ни сподели за огромните преимущества на NFC разплащанията посредством мобилния телефон и NFC услугите, които постепенно се превръщат в неизменна част от ежедневието ни (колкото до смартфоните, iPhone 5S най-накрая ще се сдобие с NFS плащания). Веднага след това на сцената излезе и Екатерина Кирилова, Директор „Маркетинг и клиентски сегменти“ в УниКредит Булбанк, която разговаря за това какъв може да е вашият финансов съветник. Последва панелна дискусия на тема Финанси, застраховане и банки – дигитален маркетинг, мобилни решения и успешни практики от България и света със София Христова, Директор Онлайн застраховане, Дженерали Застраховане, Томас Джинилд, Управляващ Директор Gemius Дания, и Миро Янев, Изпълнителен директор МедиаПро, от която разбрахме, че 19-годишен скейтър днес може да получи финансова услуга онлайн, а преди 10 години такава можеше да получи само швейцарски банкер, в следващите години ще караме коли, които ще си сменят цвета според облеклото ни, и големият бум на сключване на застраховки онлайн. 

Павел Пенчев - прокурист на "Еконт Експрес” ООД
След кратка почивка за р
еално измерване на ефекта на дигиталните активности върху продажбите разговаря Лазар Малаков, мениджър жизнен цикъл клиенти в МЕТРО Кеш енд Кери България. Много математика и цифри. Павел Пенчев - прокурист на “Еконт Експрес” ООД отбеляза 35 пъти увеличение в интернет продажбите от 2010 година до момента, а Жанет Баирева, Изпълнителен Директор на Allegro Group, ни представи интересна информация относно силата локализацията,  за нуждите на купувача и завърши със страхотната теза, която гласи, че най-силната мотивация за успех е значимата цел. След Жанет, Весела Симова, съосновател, bebebook, разказа за Facebook и марките, обвърза борбата за фенове и like-ове, Facebook EdgeRank и “мръсната” и чистата аудитория в социалната мрежа. Силата на Storytelling-a включиха в презентацията си Илеана Кочиас – Мениджър интегриране бранд операции, Procter & Gamble и Сара Бейрне- Дигитални и Социални медийни стратегии, MSLGROUP. 

BMW
След обедната почивката на сцената ни чакаше едно разкошно бяло BMW. Разбира се заслугата за хубавото “бебче” беше на Христина Пейчева, Мениджър Корпоративни комуникации BMW Group. Христина разгледа глобалните тенденции в автомобилната индустрия, мобилността и услугите в реално време в бъдещите модели автомобили и услугите BMW Connected Drive и BMW Drive Now. И така и така сме на тема коли, на сцената излеззе следващият представител на автомобилната индустрия - Александър Григоров, Бранд и Онлайн маркетинг мениджър, Toyota Balkans Ltd. В “Цифровото пътуване на автомобилната индустрия”, Александър включи гореща информация около новата Toyota Auris Touring Sport: колата, която сама “чурулика” с автоматизирани постове в Twitter и връзката търговец- социални мрежи в едно connected customer experience. В 30 минутна презентация Иво Цеков от Piero97 направи представяне на данните за рекламния пазар в България за 2012 година, в която стана ясно, че брутните рекламни бюджети за 2012 година са се увеличили.

 
Петър Делчев, Бизнес Развитие, Mail BG

Дойде ред и на един от най – чаканите лектори в залата - Полин Бътър, Главен регионален продуктов експерт Социални медии в Google, представи големите възможности на социалната мрежа Google+ и услугата Hangouts с примери от световноизвестни брандове. Александър Варов, Posteffects, Ирина Порузян, Нетинфо и Кристин Стоянов, Ogilvy & Mather с 
модератор Ани Великанова, Мениджър Продажби Онлайн Реклама, bTV Media Group включиха в панелната си дискусия успешни примери от видеото, като символ на промяна на интернет рекламата. Петър Делчев, Бизнес Развитие, Mail BG пък усмихна публиката със страхотната си вратовръзка на Мечо Пух и представи кратко, ясно и доста интересно case study на тема “Особености и ефективност на измерването на рекламни кампании в web”. 5 минути по – късно в събитието взе участие и Христо Ласков от Publicis Modem Cybermark с презентация на тема “Продава ли интернет рекламата? И по-специално, социалните мрежи?” 

След кафе – паузата, в залата се заговори за здравеопазване. Здравеопазването се развива толкова бързо,колкото и останалите технологии.  Д-р Иван Костов, Изпълнителен директор на I САГБАЛ “Света София” се появи на сцената, а малко след него и Илиан Григоров – Съосновател и Управител, “Сити Клиник”. Не пропуснахме и Ростислав Райчев, Съосновател “Мама, Татко и Аз”, който говори за форумните лекари и онлайн клиниките. Следва Цветомир Глоговски, Маркетинг мениджър в Cryo-Save България и д-р Александър Симидчиев. Здравеопазването не е тема за всеки вкус, но имаше много любопитни презентации, особено тази на д-р Александър Симидчиев.

Събитието завърши с познатите вече Webit Awards: Официална церемония по връчване на наградите за онлайн ефективност и маркетинг в България. Наградата за най-добро технологично решение спечели prodavalnik.com, награда в категорията “Най-добро ползване на мобайл” спечели Sofia Live, продължаваме с “най-добро ползване на социални медии” наградата получи кампанията Освободи Интернет, създадена Публисис МАРК ГрупЗайо Байо си тръгна с наградата за “Най-добро ползване на viral marketing”, наградата за “Най-добро ползване на уеб” получи проектът ” Дженерали Онлайн Обслужване на клиенти и в категория “Лични финанси” наградата получи УниКредит Булбанк за проекта си “Истински герои”. Честито на всички номинирани и победители на Webit Awards Bulgaria. Днес продължаваме с втория ден от форума, stay tuned!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване