04/26/13 08:03
(http://nellyo.wordpress.com/)

Google и ЕС

Според Европейската комисия  Google има участие  в следните търговски практики, които може да са нарушили член 102 от Договора за функционирането на Европейския съюз (ДФЕС) и член 54 от Споразумението за ЕИП:

  • благоприятно третиране, в рамките на резултатите от хоризонталното уеб търсене на Google, на връзки към собствените услуги на Google за вертикално уеб търсене спрямо връзки към конкурентни услуги за вертикално уеб търсене („първа търговска практика“),
  • използване от Google, без съгласието на авторите, на оригинално съдържание от уебсайтове на трети страни в услугите за вертикално уеб търсене на Google („втора търговска практика“),
  • споразумения, които де юре или де факто задължават уебсайтовете, притежавани от трети страни (наричани в сектора „издатели“), да получават от Google всички или повечето от своите изисквания за реклама на онлайн търсене („трета търговска практика“); както и
  • договорни ограничения за управлението и прехвърляемостта на рекламните кампании за онлайн търсене между платформите за реклама на търсене („четвърта търговска практика“).

Google не смята, че участва в описаните по-горе търговски практики, както и с правния анализ в предварителната оценка на Комисията.

Въпреки това поема ангажименти, за да се преодолеят предварителните опасения на Комисията по отношение на конкуренцията, свързани с посочените по-горе търговски практики.

Съобщение на ЕК | Google


Публикувана на 04/26/13 08:03 https://nellyo.wordpress.com/2013/04/26/google-%d0%b8-%d0%b5%d1%81/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване