04/26/13 17:21
(http://socialevo.net/)

Горещо: Теленор придобива Глобул

Горещо: Теленор придобива Глобул

Горещо: Теленор придобива Глобул

Днес Теленор подписа споразумение с ОТЕ за придобиването на Глобул за сумата от 717 милиона евро, без приспадане на парични средства и задължения. Глобул е вторият по големина мобилен оператор в България с 4,5 милиона абоната и пазарен дял от 36%. Сделката включва и Германос България.

 „Въз основа на нашия опит от успешната работа на Теленор в региона силно вярваме, че можем да бъдем полезни на българския пазар. Като прибавим нашия мащаб и опит към възможностите и познаването на пазара от страна на Глобул, можем да предложим още по-добро качество и съвременни услуги на българските клиенти“,

заяви Фредрик Баксос, Генерален директор и президент на Теленор Груп.

В момента за Централна и Източна Европа Теленор Груп присъства в Унгария, Сърбия и Черна гора. Компанията е лидер по отношение на пазарния дял на приходите в последните две страни.

 „Влизането ни на българския пазар увеличава възможностите за трансгранично сътрудничество и увеличаване на ефективността, от което ще се възползват както клиентите ни, така и Теленор Груп. Ние виждаме и потенциал за разрастване на мобилната информация и интернет базираните услуги на пазара“,

каза Кйел-Мортен Йонсен, Изпълнителен вицепрезидент и Директор за Европа.

Глобул присъства на българския пазар от 2001 г. В края на 2012 компанията е с 4,5 милиона мобилни абонати и 36% пазарен дял. През 2012 г. Глобул и Германос България имат постъпления от 378 милиона евро и печалба преди данъци, такси и амортизация в размер на 135 милиона евро.

Сделката се очаква да бъде завършена през третото тримесечие на 2013 г., след приключване на всички необходими процедури и одобрение от органите за защита на конкуренцията.

Пресконференция

Теленор Груп ще проведе пресконференция в понеделник, 29.04.2013 г. от 09.00 СЕТ (централноевропейско време) в Центъра за посетители на Теленор Груп. Презентацията ще се води от Кйел-Мортен Йонсен, Изпълнителен вицепрезидент и Директор за Европа.

Пресконференцията ще бъде предавана на живо по интернет, а пълен запис ще бъде достъпен на: www.telenor.com.

Организаторите предоставят възможност за конферентна връзка по време на събитието. Тази услуга позволява на участниците да задават въпроси по време на заключителната част, която ще започне веднага след презентацията и времето за въпроси и отговори от залата.

 Детайлна информация относно конферетната връзка, както и за презентационните материали ще бъде предоставена на сайта на Теленор на 29.04.2013 г. от 07:00 СЕТ (централноевропейско време).

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване