04/27/13 07:34
(http://socialevo.net/)

Google придоби Wavii за по-добро съдържание

Google придоби Wavii за по-добро съдържание

Google придоби Wavii за по-добро съдържание

От днес официално можем да заявим, че Google закупи поредния start-up в лицето на Wavii. За тези от вас, които не са запознати с платформата, Wavii е лесният начин да достигаме до информацията в интернет, която ни интересува в частност. Само няколко седмици след като от Yahoo обявиха, че придобиват платформата Summly, която извършва същите функции, от Google не закъсняха и побързаха да се застраховат, за да не останат с празни ръце. Това е продиктувано също така и от чакваното прекратяване на функционирането на Google Reader от 1ви юли, 2013.

Придобиването на Wavii е не само поредната закупена компания от Google, но и много умен ход. Организирането на информация в съкратен, достъпен и наистина практичен вид не е лесна задача. От търсачката знаят това и тъй като Google Reader не успя да свърши тази работа, екипите зад Wavii ще се опитат да подобрят този вид услуга. Така потребителите ще достигат до това, което ги интересува, а качеството на информацията ще е много по-добро от преди.

На кратко. Wavii предоставя резюмета на теми, които вие искате да следите. Разбира се, имате възможност да прочетете и целите материали от първоизточника. Видът на “фийда”, който предоставят от Wavii е подобен на този на Facebook, което прави услугата добре синхронизираща се с потребителя. От Google се надяват съвместната им работа да допринесе изключително много за по-добро качество на информацията подавана към сърфиращите в търсачката.

http://www.youtube.com/watch?v=zs0YNRW6dBU

Снимка: Wavii

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване