04/27/13 07:20
(http://www.azcheta.com/)

Джордж и Големият взрив

Поредицата на Луси и Стивън Хокинг безспорно е сред любимите ми книжки, които препоръчвам с удоволствие. Изключително увлекателните пътешествия на малкото момче Джордж и приятелката му Ани из вселената с помощта на суперкомпютър ще грабнат интереса на всяко любопитно хлапе, а най-новите научни теории за появата на планетата ни, обяснени по достъпен дори за младите читатели начин, безспорно превръща поредицата в образователен помощник. В рамките на нашата “Зелена седмица” ще ви запознаем и с най-новата книга от поредицата – “Джордж и Големият взрив”.

Джордж е симпатичен младеж, чиито родители са екоактивисти. Той живее в къща, захранвана от генератор за зелена енергия, майка му готви странни манджи с продукти от собствената им градина, а момчето гледа в задния двор прасето Фреди – подарък от баба му. В съседната къща живее един от най-страхотните учени на света – Ерик Белис с дъщеря си Ани, съпругата си Сюзан и суперкомпютъра Космос, способен да изпраща децата и Ерик на пътешествия в открития Космос.

Третата книга от поредицата разкрива промените в живота на Джордж, настъпили след завръщането му от НАСА – прасето Фреди живее в еко-ферма, момчето има вечно ревящи сестри-близначки, а Ани има чисто нов приятел – Винсънт. Освен това Джордж учи в ново училище и се чувства безкрайно нещастен… Ерик им помага да преместят прасето с помощта на Космос на прекрасно място за живеене, а Джордж дори не знае къде е то!

Докато се опитва да научи къде е прасето, момчето вижда отворен портал към Луната, през който Ерик е прескочил за лунни проби. Любопитството надделява и Джордж се озовава на лунната повърхност, където трябва да се справи с избутването на лунен ровър и да помогне на учения. Докато се удивляват на лунните условия, двамата космически пътешественици са заснети от сателит. А това е много, много лошо…

Докато Ерик Белис се подготвя за научната си лекция, в която да обясни появата на планетата Земя, в подземията на университета Фоксбридж тайна група се опитва да осуети плановете на най-изтъкнатите учени и да спре експериментите в Големия Андронен Колайдер. Групата носи абревиатурата ОТРЕПКА и иска да докаже, че опитите са опасни, дръзки и ще унищожат Вселената.

Снимката на Ерик и Джордж на Луната носи само нещастия. Бившият учител на физика Белис – професор Зузубин, го изпраща в Швейцария, в сърцето на колайдера, за да го разследват за злоупотреби и дори да му отнемат Космос. Междувременно, докато ученият пътува към “Страшния съд”, Джордж получава съобщение от злия доктор Рийпър, че трябва незабавно да се срещнат в открития Космос, за да му съобщи за бедите, надвиснали над Ерик. Момчето приема срещата и разбира, че науката, животът на бащата на Ани и дори Големият Андронен Колайдер са заплашени от квантовомеханична бомба без начин за обезвреждане. А спасението не само на любимите хора, но и на цялата наука е в ръцете именно на Джордж…

Книгата е безкрайно интересна и ще предизвика любопитството на читателите. Към нея са приложени обяснения на най-новите теории за възникването на планетата ни от Големия взрив, както и чудесни цветни спътникови снимки. А ако се чудите защо книгата е включена в нашата “Зелена седмица”, ще ви отговорим веднага: Защото Земята е единственият дом, който имаме и заслужава да я познаваме и да я пазим.

Не пропускайте и другите книжки за пътешествията на Джордж -“Тайният ключ на Джордж за Вселената” и “Джордж търси съкровища в Космоса”. Заслужават си!

Вземи тази книга с отстъпка!





Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване