04/30/13 21:31
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Ванилови бисквити с два вида великденска украса

Изглежда имам още едно предложение за празника тази година. Ваниловите бисквити винаги са бързи и лесни за приготвяне, а разнообразието от варианти за радостен външен вид не липсват. За разлика от предишните предложения, при които за декорация използвах фондан, този път се спрях на други два варианта. Единият е с айсинг, при който техниката е рисуване с течен айсинг върху течна основа. За повече нагледност ще приложа две видеа на Sweetаmbs Cookies, където се творят невероятни неща. Другата техника е с разтопени бонбони в изрязано прозорче в бисквитите. Идеята взаимствах от рецептата за „Цветни коледни прозорчета“ на списание „Меню“.

Дори да не остане достатъчно време за декорация, бисквитите са прекрасни и слепени с конфитюр от малини, като формата им на яйце не е задължителна. Напълно приложими са други подходящи за празника и пролетта фигури. Съчетаването на ванилията с махлеб и лимонова и/или портокалова кора ще се доближи до аромата на козуначените венчета, но и тук нека да оставя личния вкус като свободен избор за вкуса на бисквитите. Всичко, което ти харесва ще работи – есенция от горчив бадем, любим ликьор, розова или жасминова вода, канела. Избери своите цветове за декорацията и създай уникални бисквити, с които да зарадваш всички около теб!

Ванилови бисквити с два вида великденска украса

Рецептата за бисквитите е адаптирана от worthpinning.com

Посочените дози са за 30 броя големи бисквити.

Продукти:

  • 120 г меко масло
  • 200 г захар
  • 1 яйце, със стайна температура
  • 120 г заквасена сметана
  • 1/2 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 супена лъжица ванилова есенция
  • 400 г брашно

Маслото и захарта се разбиват с миксер докато се получи гладък крем. Добавя се яйцето и сместа се разбива отново докато стане еднородна. Следват заквасената сметана и ванилията. Разбъркват се докато се усвоят от сместа.

Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя по малко към маслената смес. Замесва се меко тесто, което не трябва да лепне. Тестото не се меси дълго, а само докато всички съставки се смесят хубаво и стане еднородно. Оформя се на топка и се увива в стреч фолио. Охлажда се в хладилник за 1 час.

Фурната се нагрява на 180°C. Подготвя се тава покрита с хартия за печене.

Върху леко набрашнен плот охладеното тесто се разточва на дебелина 4-5 мм. Изрязват се бисквити във форма на яйце (или други форми като цветя, пеперуди и т.н), които се подреждат в тавата на разстояние една от друга. Изрезките се събират на топка, разточват се и отново се изрязват бисквити.

Пекат се в предварително нагрятата фурна за 12 минути ако са големи (в моя случай) или за 10 минути ако бисквитите са по-малки. Бисквитите трябва да останат със светъл цвят, без да порозовяват. След като се извадят от фурната ще бъдат все още меки, затова се оставят за 3-4 минути в нея и тогава се прехвърлят върху решетка докато се охладят напълно.

За цветните прозорчета

Необходими са бонбони, които се счукват почти до прах. Използвах бонбони „Теменужка“, които оставят теменужения си дъх върху бисквитите.

След като от тестото се изрежат бисквити, в тях с по-малки форми се изрязват желани мотиви.

Бисквитите се подреждат в тава върху хартия за печене. Празното пространство в тях се запълва с натрошените бонбони. Пекат се по рецептата, като след изпичането бисквитите се оставят да се охладят в тавата докато разтопените бонбони стегнат. Готовите бисквити се съхраняват на сухо място, далече от топлина, за да се предотврати разтопяване на прозорчетата.

За декорацията с айсинг

За тази декорация е необходимо изпечените и изстинали бисквити да се покрият с айсинг, а върху него, още преди да е изсъхнал се рисуват шарки отново с айсинг. За повече подробности може да прегледаш едно от видеата на Sweetambs Cookies. А в следващото видео се показва как се правят рози със същата техника.

Кулинарно - в кухнята с Йоана

Ванилови бисквити с два вида великденска украса е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Публикувана на 04/30/13 21:31 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/DsX7U5QgRNc/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване