05/06/13 08:55
(http://ivo.bg/)

Борисов проговори-предстои и да проходи

Доживяхме да четем заглавия „Борисов проговори“ за човека, който от десет години не е млъквал от медийния пиедестал, ако не броим периода от мораториума, който сам си наложи след 20 февруари тази година, когато избяга от властта. Остава сега и да „проходи“, което ще се случи, когато слезе от лимузините с държавната охрана.

Оказва се, че Борисов „проговори“ главно, за да каже онова, което пиша от години: че нищо не му е по-важно от медиите, чиито контрол вече му се излъзва в полза на онези, от които той отмъкна медийния комфорт като плячка от обоза, за да я превърне в авангард на самохвалството си, отчетено в телевизионното му интервю вчера като …грешка. Определи самохвалството си като „горделивост“ , което било най-голямата грешка на ГЕРБ, приписвайки я в графата „колективна вина“, т.е. ничия.

Ако това е Великденско покаяние, наздраве му кажи!

Борисов беше направо разярен за непослушанието на медиите и започна да сипе лични упреци с компромати срещу конкретни хора, които са му се умилквали, а сега си позволяват да не го обичат. Претопли например версията си за разрива на отношенията си със Слави Трифонов. От това стана ясно колко важно е наистина да не си бил приятел с човек, който един ден, когато се „смени палачинката“ ( изразът е на Цветан Цветанов по адрес на Бареков), ще започне да ти вади кирливите визи, т.е. онова, заради което сте си пътували заедно по ловни хижи ( в компанията на президента Първанов- но чак такъв компромат Борисов не смее да размаха).

Дали и моя скромна милост нямаше да попадне сред посочените поименно предатели ( като автор на посветената му книга „Премиер на РъБъ“), ако се бях изкушил да се възползвам от офертата му да ми „помага“ ( както ми предложи по телефона на 28 март миналата година, опитвайки се да ме поласкае като „първия, на когото се обажда“ за решението на правителството да спре АЕЦ „Белене“)? Защото, както самият Борисов напомни в излиянията си, той никого не е върнал ( стига да отиде и да му „целуне ръка“).

Вбесеният от предателствата бивш премиер спря само до назоваването Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева, но не събра кураж да заклейми стоящия над тях шеф на „една банка“ (Цветан Василев). Въпросните предателства доказвали, че съответните медии никога не били на ГЕРБ ( а само хвалеха герберовластието както „Работническо дело“ не е славело др. Тодор Живков). Нещо повече, било ясно, че тези медии си били винаги на БСП и ДПС, което пък автоматично и логично означава, че в играта власт-опозиция през целия мандат на Борисов е имало задкулисно съгласие за разиграване на театър пред наивниците.

Измамениият властелин на медиите подгря и разказваната вече от него история за Велислава Дърева- как го молела да помага за освобождаването на българските медици ( с което по-скоро й направи комплимент). Тя пък, възмутена от православни позиции, му отвърна мигом в интервю ( цитирано в сайтове по агенция ПИК), че е „идиот“, щом прави пропаганда по телевизора навръх Великден. Да я пита човек какъв е тогава нейният другар по ВС на БСП Сергей Станишев, който не млъкна цяла страстна седмица, обикаляйки по време на великденската ваканция села и паланки с политически речи, обилно разгласявани от медиите.

Заставайки в позата на жертва, която подгрява публиката за своето политическо заколение ( освен онова, хипотетичното покушение, което наскоро му било готвено), Борисов пророкува нови медийни удари срещу себе си и ГЕРБ в дните преди изборите. Интересно, това пророчество дали се дължи на (подвелата го напоследък) прословута интуиция или има по-прозаично и прозрачно обяснение, базирано на специални разузнавателни компромати?

Никой обаче не може да удари Борисов повече от самия Борисов, който толкова дълго се правеше на ударен за предупрежденията, че мазният медиен комфорт е пързалка, по която рано или късно ще го подхлъзнат. Ефектът ще е като при онова девойче от „Майстора и Маргарита“, разляло олиото на трамвайните релси. Защото мазненето на медиите пред началника на държавата винаги се превръща в сапунисване на въжето, което преди са му връзвали като горделива вратовръзка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване