05/07/13 06:53
(http://socialevo.net/)

Таблетите изместват лаптопите до 2017 г.

Таблетите изместват лаптопите до 2017

Таблетите изместват лаптопите до 2017

Едно от последните проучвания касаещи тенденциите в мобилните технологии показва, че до 2017 г. таблетите ще изместят лаптопите по фактор “продажби”. Изследването е дело на рисърч агенцията DisplaySearch, а едни от първите оповестили резултатите бяха Venturebeat. Според данните тази година ще бъдат доставени най-много таблети по света отколкото през всяка една изминала година. 

Графиките предоставени от DisplaySearch демонстрират, че през 2013 г. доставките на таблети ще се увеличат с 67%, което означава, че ще се продадат около 256 милиона единици. През 2017 г. тази цифра се очаква да нарастне на главозамайващите 579 милиона таблета в световен мащаб. В сравнение с таблетите, доставките на лаптипи и PC-та ще се понижат с 10%, като бройката на поръчаните устройства ще спадне от 203 милиона на едва 183 милиона единици.

таблет или лаптоп

Интересно впечатление прави фактът, че лаптопите снабдени с “тъчскрийн” функционалности ще запазят значителен дял за разлика от тези, които нямат подобна функционалност. Съществуват ред причини за покупка на таблет и преди около година от TechCrunch изтъкнаха десет основни фактора. Като основен лост за това потребителите да предпочетат таблет пред лаптоп е компактния размер на таблета. Други предимства на това устройство са добрите възможности за четене, по-добри технически възможности от старите лаптопи, незаменими при презентации, удобни при пътуване и добър партньор при провеждане на срещи.

Снимка: Windows

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване