05/15/13 07:38
(http://www.azcheta.com/)

Библиотеките на НБУ и СУ – най-добри в страната

bbia2013Университетските библиотеки на Софийски университет „Св. Климент Охридски” и на Нов български университет си поделиха годишната награда „Библиотека на годината” на Българската библиотечно-информационна асоциация. Представителите на двете институции получиха отличията си лично от вицепрезидента Маргарита Попова на церемония по връчването на Годишните награди на ББИА в Софийска градска художествена галерия във вторник вечер.

Библиотеката на Нов български университет спечели общо две от наградите, след като Таня Стоянова бе обявена за Млад библиотекар на годината за нейния „значителен принос в популяризирането на постиженията на библиотеката на Нов български университет, включително за поддържания от нея Електронен научен архив на НБУ”.

За „Библиотекар на годината” бе обявена Светла Божилова от Библиотеката при НЧ „Светлина – 1929“, с. Труд, обл. Пловдив. „Заради нейния професионализъм, дружелюбно отношение и сърдечност, жителите на Труд търсят разрешение на трудни проблеми в библиотеката, защото Светла винаги намира най-правилното и разумно решение”, става ясно от мотивацията на журито.

Организираното през 2012 г. благотворително събитие за набиране на средства за оборудване на интерактивен кабинет в Регионална библиотека „Дора Габе“ на стойност 20 000 лв. донесе на Ротари клуб Добрич годишната награда „Подкрепа на библиотеките”.

Статуетките на наградените бяха връчени от Маргарита Попова, вицепрезидент на Република България, проф. Кирил Топалов, съветник по духовност, култура и национална идентичност на Президента на Република България, Карл Форцхаймър, съ-председател на Фондация „Америка за България" и Синика Сипила, президент на Международна федерация на библиотечните асоциации и институти (IFLA). На церемонията присъства и министър-председателят Марин Райков, който получи почетно звание „Посланик на библиотеките”.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване