05/16/13 07:08
(http://ivo.bg/)

Четирилистният парламент, който ще преживя(ва)ме

След като субектите на народната любов направиха всичко възможно да се изтъкнат шумно като различни сега водят тиха партийна кампания за уеднаквяване на позициите си по начин, по който да не стане ясно колко са си близки. Призрачност без граници!

Залогът е осребряването на целия зор да бъдат в парламента с колкото се може повече тежест, която обаче олеква на етапа на сговарянето, в което от значение има сборът от мандатите за съставяне на правителство. Как да се откажат от този пир след победата!

Какво са платили за това удоволствие, те си знаят. Но явно е доста, щом сега се гърчат като „жената каучук” в цирка , на която в един момент главата се показва откъм задните части с усмихнато лице пред публиката.

Борят се с всички сили само и само да не отиде напразно инвестицията им, а на смълчаните зрители заявяват, че балансират отвъд мислимия доскоро компромис по опънатото въже от нерви на избирателите- не заради друго, а от загриженост за стабилността на държавата.

Логистиката на софистиката е в пълна мобилизация. Омотават истината с въженца както джуджетата приковават наивния великан Гъливер.

Жонглират с понятията” коалиция”, „ програмен кабинет”, „подкрепа за действия, но не и на коалиция”, „ експертен кабинет”, „ подкрепа за Орешарски ( лично)”. Фокусират вниманието върху детайлите, за да мине фокусът с основната измама: показната загриженост за добруването на хората, макар да става дума за лично оцеляване, личен доход и партийна субсидия за колкото е възможно по-дълго време.

След като толкова години купените за целта медии набиваха в главите на хората максимата „всички са маскари” днес виждаме успешната еманация на този лозунг в неговата четирипартийна красота- щастие за онези, които откъснаха четирилистната детелина, която ще преживяме, за да преживеем до следващите избори с надежда за връщане на нормалността, според която един провален след бурни протести парламент няма да се възпроизвежда така, сякаш нищо особено не се е случило.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване