05/27/13 07:22
(http://ivo.bg/)

Експортен кабинет

Часове остават до официалното назоваване на имената в кабинета на БСП, ДПС и „Атака”, който по подобие на кабинета „Беров” в епохата на „Мултигруп” търси персонално прикритие на партийната истина, маскирана този път с името „Орешарски”. Точно мъглата около имената дава възможност да се избистри общата тенденция извън персонификацията.

Криеницата с двойното дъно се е подсигурила и с друга двойнственост: самият Орешарски се крие зад претенцията в кабинета му да управляват „експерти”. За бъде шоуто по-весело, в последния момент преди развръзката,той се среща с експерта Светльо Витков от партията „Глас народен”, който вероятно ще му сподели експертния си опит в предизборната продажба на тениски със собствената му физиономия (всички партии подаряваха рекламните си продукти, но Светльо ги продаваше- пазарна новост в политиката, на която той особено държал, казват разочаровани гласоподаватели на бореца срещу търгашеството в политиката).

Не се лъжете от имената! Те имат значение само за лобитата, които представят и съвсем не са „експерти”, а са резултат от преценката на онези, които лансираха Орешарски като премиер далеч преди изборите. На това му се казва „социалистическо планиране”. А как приключва то в плановата политика, подчиняваща икономиката, това знаем от личен опит.

Така че в едноименното на Орешарски правителство определящи са не имената и не експертността, както се опитват да ни залъгват, а експортността му. Тя беше предначертана на събора на русофилите на 10 октомври 2012 г. край Казанлък от Светлана Шаренкова, лице на петата колона в България. Взимайки думата след Сергей Станишев ( който всъщност и я дава), тя призова на изборите през 2013-та на власт в България да дойдат приятелите й от „Атака” ( и ВМРО- само това не „позна”), начело с БСП- не за друго, а за да възтържествува тук Русия.

Останалото са подробности от експортната листа.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване