05/29/13 00:04
(http://socialevo.net/)

HP и SAP подобриха SAP HANA чрез съвместна иновация

hp

HP и SAP подобриха SAP HANA чрез съвместна иновация

HP и SAP AG представиха редица нововъведения към съвместната инициатива с кодово име „Проект Кракен“ за по-добри резултати при бизнес процесите и за намаляване на рисковете при потребителите.

По време на SAPPHIRE® NOW, проведен през май в Орландо, САЩ, бе направена за първи път демонстрация на тестовата система, изградена от дългогодишни технологични иновации на HP сървъри и оптимизирана със SAP HANA in-memory база данни за SAP Business Suite.

Представен за първи път през януари 2012 г., проектът „Кракен“ е резултат от съвместните иновационни усилия на HP и SAP, който се фокусира върху SAP HANA, позволявайки на клиентите да съкратят времето, необходимо за бързо сключване на сделки, за анализ и обработка на огромни количества данни в рамките на един сървър.

Целта на проект „Кракен“ е да предостави на клиентите допълнителен избор по отношение на скалируемост за големи, онлайн приложения за обработване на транзакции със съответните изисквания за аналитичен поглед в реално време върху тези данни. Това дава на компаниите, включително на търговците на дребно, финансовите институции, комуналните услуги и правителства, една алтернатива за бързо откриване на модели, анализ на огромни масиви от данни в движение и бързо изпълнение на операциите.

 Прототипът на системата, оптимизиран с 16 Intel® Xeon® процесор от семейството E7 (с кодово име Ivy Bridge-EX), централни процесори (CPUs) и 12 терабайта памет, е разработен специално за сложни, обхващащи много данни натоварвания. Те включват веригата за доставки, управлението на връзките с клиентите (customer relationship management: CRM), планирането на ресурсите на предприятието (enterprise resource planning: ERP) и анализа на данни. HP и SAP избраха Intel процесори заради водещите технологии на компанията, които позволява на клиентите да подобрят производителността на системата. 

Решението използва дългогодишния опит в сферата на инженеринга и проектирането на сървърния бизнес на HP за корпоративни клиенти, които се нуждаят от най-високите нива на производителност и наличност и при които и няколко минути на временно прекъсване (downtime) може коства загуба на милиони долари.

С това решение клиентите могат да консолидират множество бази данни за онлайн обработка на транзакции (online transaction processing: OLTP) и онлайн обработка на анализи (online analytic processing: OLAP) в един вертикалено скалируем сървър с подобрена производителност. Това допълнително ще подсили възможностите на SAP HANA, осигурявайки анализ в реално време на данни за транзакции, елиминирайки нуждата от време и ресурси при преместването на данни от една среда в друга.

 “Комбинирането на нашите най-добри технологии —SAP HANA с HP Конвергирана инфраструктура— революционизира изчислителните модели in-memory, благодарение на което ще се промени скоростта, с която лидерите на пазара ще оперират, с което времето за транзакции ще бъде сведено до секунди“,

каза Бил Вехте, главен оперативен директор, HP.

“Със съдействието на HP и SAP, организациите могат да обединят извършването на онлайн транзакции и аналитична обработка на едно място и да извършват анализи в реално време с невиждана досега скорост, докато в същото време конкурентите продължават да преместват данни от една среда в друга, за да могат да достигнат значима информация с далеч по-бавни темпове“,

допълни още той.

 HP, използвайки десетилетия инженерингов опит и познания за критични системи, и SAP, фокусирана върху проектирането на бизнес критични решения за бази данни, работят заедно за създаването на търговско решение, което е способно да се разраства до най-високите нива на памет в рамките на един-единствен сървър за ускоряване на бизнес операциите.

 “С проекта „Кракен“, HP и SAP демонстрират как клиентите могат да постигнат скок в производителността, като в същото време опростяват управлението на средата“,

сподели Вишал Сикка, член на Изпълнителния съвет, SAP AG Технологии и иновации.

“Проектът показва как големи организации могат уверено да използват своите бизнес приложения, включително SAP Business Suite, с нарастващи количества данни във все по-кратки времеви прозорци. Това предложение ще промени из основи и завинаги пазара на бази данни“,

сподели още той.

За SAPPHIRE® NOW

Със SAPPHIRE® NOW, SAP предлага на своите клиенти и партньори още повече възможности да се включат в диалог с пиъри, участници и лидери на мнение по цял свят. Проведенo в Орландо, Флорида, 14-16 май 2013, събитието свърза присъстващите с глобални участници чрез най-съвременни студийно предаване и онлайн преживяване, което обхваща най-новите функции на социалните медии и обществото. Независимо дали на място или онлайн, участниците получиха представа за това как SAP изпълнява продуктовата си стратегия и помага на организациите по света да функционират по-ефективно. За повече информация, посетете: www.sapphirenow.com. Следвайте SAPPHIRE NOW на Twitter на @SAPPHIRENOW и вижте SAP Newsroom на: www.news-sap.com.

Снимки: HP, SAP

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване