05/29/13 02:32
(http://socialevo.net/)

Новите технологии определят бъдещето на банкирането

Левон Хампарцумян

УниКредит Булбанк и Mobile Monday дадoха официален старт на конкурса за мобилни приложения и интерактивно съдържание UniCredit App Challenge, powered by Mobile Monday, с награден фонд над 10 000 лв. В конкурса UniCredit App Challenge ще може да се участва с разработка, идея или демо версия на приложение до 23 юни 2013 г.

Събитието което стартира в betahaus Sofia бе открито от Иванка Кютчукова, Mobile Monday и г-н Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк.

Банката, която предложи най-добрите, сигурни, удобни и надеждни услуги на лесни за използване платформи, включително и за мобилно банкиране, в средносрочен и дългосрочен план ще бъде лидер на пазара.

Това каза Левон Хампарцумян, на откриването късно снощи на събитието UniCredit App Challenge, powered by Mobile Monday, в betahous София, което събра професионалисти и ентусиасти в сферата на мобилните технологии, приложения и уеб съдържание.

Хампарцумян каза, че едно от нещата, които ще се променят в идните години, е начинът, по който банкираме.

„Мистерията на банкирането свърши с кризата през 2008 г.“, коментира банкерът.

Една от причините за развитие на мобилните услуги е потребността на клиентите да търсят непрекъснато възможности за спестяване на време и усилия. Според Паоло Барбесино банките се намират на стартовата линия по отношение на мобилното банкиране. В същото време и последните данни показват, че потенциалът за развитие е много голям – над 150 пъти на ден потребителите проверяват различна информация на екрана на телефона си.

„Все по-голяма част от взаимодействието ни със света става чрез екраните, като тази тенденция е характерна и за банковите клиенти.”, добави Паоло Барбесино, директор Интернет и мобилно банкиране, Банкиране на дребно ЦИЕ, УниКредит.

Специално за читателите на SocialEvo.net г-н Барбесино бе така добър да даде кратко видео интервю:

Ето и самата презентация на г-н Паоло Барбесино:

Теодор Хампарцумян, директор на Центъра по технически услуги (Global Solutions Center – GSC) към Глобалния център за отдалечени услуги на НР в България, цитира прогнози, според които до 2020 г. 4 млрд. души ще бъдат свързани с интернет. Освен това на всеки 14 месеца се удвояват обемите данни, които се използват от бизнеса. Това е огромна база данни, която изисква сериозна инфраструктура.

„Една от най-новите тенденции и теми е IOT (Internet of Things). След пет години колите ни ще са свързани масово с интернет, будилникът ще ни събужда, след като е проверил дали има трафик, как се движи градският транспорт и дали е нужно да станем няколко минути по-рано, за да не закъснеем. Вероятно ще можем да изключим забравената ютия също по интернет. Това е огромно количество информация. Настоящата концепция все още не позволява да се случи този растеж, но се работи в тази посока“.

За първи път пред аудиторията на UniCredit App Challenge, powered by Mobile Monday, той представи новия HP Moonshot Server, който дава решение на този проблем.

А по време на срещата Анатоли Атанасов, старши консултант “Продажби” в Oracle България, очерта „утрешния“ клиент на финансовите институции на тези, които използват или биха използвали мобилно банкиране. Това са хора, които сега са между 21 и 33 г., от които 72% използват регулярно интернет, притежават базови финансови познания и са практични и рационални. Това е 20% от населението на България.

По време на срещата УниКредит Булбанк и Mobile Monday дадоха официален старт на конкурса за мобилни приложения и интерактивно съдържание на събитието UniCredit App Challenge, powered by Mobile Monday. На събитието, Георги Гръчаров от УниКредит Булбанк представи условията за участие в конкурса.

Включването в конкурса UniCredit App Challenge, powered by Mobile Monday, ще може да се направи в периода 28 май – 23 юни 2013 г. Десетте най-добри разработчика/екипа ще бъдат поканени да представят на 1 юли 2013 г. проектите и идеите си за приложения пред професионално жури от представители на бизнеса и на ИТ сектора. Председател на журито е главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк – Левон Хампарцумян. На 1 юли на официална церемония ще бъдат обявени и победителите. Първите трима ще получат парични награди на обща стойност 6000 лева, както и актуални модели смартфони HTC. Целият награден фонд е на стойност над 10 000 лева.

В конкурса UniCredit App Challenge ще може да се участва с проект, идея или демо версия на приложение в една от следните категории: лични финанси, малък бизнес, банкиране на бъдещето, приложения за специални клиентски сегменти, игри и забавления.

Основен партньор в организацията на конкурса UniCredit App Challenge е Mobile Monday – глобална общност, която събира хора с интереси в мобилната индустрия, които обменят идеи, споделят опит и обсъждат новите тенденции в сферата на комуникациите и начина, по който ще повлияят на начина ни на живот. Сред целите на Mobile Monday е стимулиране на иновациите в мобилния сектор, улесняване връзката между малки и големи, местни и световни компании и т.н. Част от наградния фонд за конкурса се предоставя от HTC, а сред медийните партньори са SocialEvo, Mediabit, Enterprise.bg, MobileBulgaria, Marketing 360. 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване