05/29/13 02:00
(http://socialevo.net/)

Състезанието betapitch за първи път в България на 30 май в betahaus | sofia

Състезанието betapitch за първи път в България на 30 май в betahaus | sofia

Състезанието betapitch за първи път в България на 30 май в betahaus | sofia

10 стартъпа ще се борят за участие в глобалния betapitch в Берлин и за голямата награда – 10 000 евро и двуседмичен престой в blackbox Mansion, Сан Франциско.

Български стартъп компании имат възможността да премерят сили в глобалното състезание betapitch на betahaus, което се провежда два пъти в годината в Берлин, Хамбург, Кьолн и Барселона.

 

Първият betapitch в България ще се проведе на 30 май в betahaus | sofia.

Организатор на betapitch e betahaus | sofia, част от глобалната коуъркинг мрежа betahaus |. От самото си създаване betahaus | sofia цели да ускорява развитието на млади професионалисти и стартиращи компании и вече е дом на много такива, както и предпочитаното място за провеждане на събития с предприемаческа и дигитална насоченост. Целта на организаторите е да дадат възможност на обещаващи екипи с ограничени финансови възможности да се възползват от добавената стойност на международната екосистема в betahaus | за развитието на своите идеи. Това ще се осъществи чрез състезанието betapitch. Два пъти в годината български и чужди екипи, без ограничения, могат да се записват, изпращайки една страница A4 формат с описанието на своята идея, бизнес модел и екип.

На 30 май в първото състезание betapitch ще презентират проектите си 7 български екипа и екипи от Германия, Турция и Армения. На събитието ще присъстват спонсори, публика, избрани български медии и журито, състоящо се от бизнес ангели и представители на предприемаческата екосистема в София. Участие в журито ще вземат Саша Безуханова (Hewlett Packard), Румен Илиев (LAUNCHub), Максим Гървиц (Eleven), Атанас Райков (Vivacom), Ивайло Писков (Goldman Sacks), Адел Закаут (Despark.com), серийният предприемач Томас Мадсен и Светлин Наков (Телерик Академия). Журито ще избере един екип, на който ще бъде връчена наградата от шест месеца безплатен престой в betahaus | sofia, малка финансова подкрепа, безплатни пакети с услуги за продуктово развитие, както и възможността да се състезават с победителите от останалите градове на betapitch global на 6-и юли тази година в Берлин, а победителят от Берлин ще получи награден фонд от 10 000 евро и двуседмичен престой в blackbox Mansion, Сан Франциско, където ще получи уникална възможност за развитие на своя проект.

 Жури на софийското издание ще бъдат:

Саша Безуханова - директор направление “Публична администрация” в Hewlett-Packard за развиващи се пазари

Румен Илиев – управляващ партньор на инвестиционния фонд и акселератор LAUNCHub

Максим Гурвиц – представител на инвестиционния фонд и акселератор Eleven

Адел Закут – създател на креативна агенция despark.com

Томас Мадсен-Мигдал – предприемач в IT сферата, участвал в стартирането на множество компании

Ивайло Писков – изпълнителен IT директор в Goldman Sachs

Атанас Райков – мениджър “Мобилни продукти и услуги с добавена стойност”

 

Програма:

13:00 – 13:45 Регистрация

14:00 – 14:30 Какво е betapitch

14:30 – 15:15 Съвети за презентационни умения към стартъпите

15:15 – 17:00 Презентации на 10те екипа

17:00 – 17:30 Кафе-пауза

17:30 – 18:00 Награждаване

18:30 – 20:30 Коктейл

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване