06/03/13 11:09
(http://ivo.bg/)

Лъжи(ца) в кацата с обещания мед

Летящата чекистка чистка и партизанското прегрупиране в сектора на сигурността, която новата експортна власт започна мълниеносно като абсолютен свой приоритет на национално ниво, продължи днес с подмяна на ръководството на столичната полиция.

Това маневриране ми напомня на онзи момент от нощта на 10-ти срещу 11 януари 1997-ма, когато редиците на демонстрантите пред парламента срещу управлението на БСП оредяваха, а полицаите се множеха с тенденция да постигнат числено надмощие и да ни бият. Така и стана тогава.

За битка с престъпността ли се готвят толкова трескаво другарите като настройват по свой вкус машината на МВР и ДАНС или за очакваните брожения на гражданите срещу тяхното управление?

Може някому да се стори дребно и дори дребнаво споменаването в този контекст на едно несъстояло се на 2 юни в София събитие, но то също ми се вижда част от офанзивата на другарите и другарките ( като Йорданка Фандъкова- по русофилска линия). От общината хладнокръвно ни излъгаха, че в деня на падналите за свободата на България не можем да осъществим протестна акция с искане за демонтиране на най-яркия символ на мрачната съветската окупация в България защото около този паметник в центъра на София щяло да има …турнир по тенис. Вместо тенисисти, на мястото на несъстоялото се бунтовно събитие срещу метрополията се появиха униформени патрули, конна полиция и цели 4 полицейски автомобила, в които вероятно щеше да има достатъчно място да бъдат натикани евентуално незаконно протестиращи противници на преклонената главичка пред съветското колониално оръжие.

Инструкциите от Москва тук се спазват безпрекословно. В този дух вече беше даден първият изстрел в гърба на остарялото нареждане за борбата срещу шистовия газ и американските попълзновения срещу снагата на майка България. Както вече писах, миналият октомври президентът Путин смени не само тона, но дори и терминологията по въпроса: заговори за „шистова революция”, а туземните ни борци срещу това американско зло млъкнаха. За да проговорят днес с гласа на Искра Михайлова, която в качеството си на министър на екологията пред Би Ти Ви изстреля същината на новата кремълска директива: не бива ( вече) с лека ръка да се казва „не” на шистовия газ, ПРЕДИ ДА БЪДЕ ПРОУЧЕНО дали го има.

В един информационон сайт, където отбелязват плахо тази истинска сензация за ушите на паметливите ( поне в рамките на година-две) българи, лекичко бъркат с твърдението по този повод, че предишното правителство било забранило проучването и добива на тази неизвестна величина в недрата на България. Нищо подобно, през януари 2012 г. пълната забрана на проучването и добива беше гласувана солидарно от тройната проруска коалиция ГЕРБ, БСП и ДПС, която сега се е разделила на амортизиран опозиционен и реанимиран атакуващ отбор.

Този трус, предизвикан тук от фракинга на новата московска политика по въпроса, се случва точно година след като на 4 юни 2012 г. в 41-то Народно събрание беше имитирана дейност със създаване на комисия, която (все пак) да помисли колко голяма стратегическа вреда е нанесена на България при фактическия отказ от националния суверенитет във въоръжаването на страната с важен коз в преговорите за разнообразяване на своята енергийна зависимост от една отделна колониална сила.

Искра Михайлова беше член на временната комисия, която официално твърдеше, че ще проучва „добрите практики и законодателни решения във връзка с регулирането на проучванията и добива на подземни богатства при опазване на околната среда”. Срокът й на действие беше 2 месеца, но както виждаме истинският резултат трябваше да почака изпълнителите на руската воля да се сменят и да заработи тяхното правителство.

Интересно ще бъде дали потегнатите редици на полицията ще бият с еднаква настървеност истински загрижените еколози и внедрените сред тях по поръчение на „Газпром” организатори. Или този път въпросните организатори ще дойдат със старите лозунги на които „долу” ще бъде заменено с „да живее”?

Не знам дали има софтуер в хардуера на хардлайнерите за различаване на подлежащите на бой, но ни чакат „интересни времена” на двуличие при управлението на двойната коалиция, от което нейният атакистки апендикс се бори да се разграничи като съветски наказателен взвод в гърба на настъпващата армия, получил заповед да стреля срещу всеки дезертьор от първите редици.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване