06/03/13 02:32
(http://socialevo.net/)

Ще има Moto X и още за бъдещето на категорията “wearables” от Motorola

Ще има Moto X и още за бъдещето на категорията "wearables" от Motorola

Ще има Moto X и още за бъдещето на категорията "wearables" от Motorola

Май свикнахме високотехнологичните компании да ни изненадват и когато за известно време не утолят жаждата ни за нещо ново и интересно, почваме да се чудим какво се случва. Хубавото е, че Motorola определено подготвят нещо и то наистина носи името “Moto X”. Става въпрос за смартфон с Android, позициониран в най-високия клас. За него се говори от доста време и на комференция D11 Денис Уудсайд, CEO на Motorola Mobility, потвърди, че ще го видим на живо скоро. По-интересна е концепцията за устройството.

Ясно е, че ще бъде мощен и с хубав екран. Особеното в него обаче е, че той винаги ще знае къде се намира – на спокойно в джоба на панталоните, в колата и на магистралата, движейки се със 130 км/ч. Motorola явно са намерили начин да държат сензорите на устройството постоянно включени, без това да се отразява силно на живота на батерията. Ползите от това са много. Той буквално ще се адаптира към условията, в които се намира, и по думите на Денис дори ще предусеща за какво ни трябва. Сега вече очаквам с още по-голямо нетърпение следващата рожба на Motorola Mobility.

По време на разговора с Уолт Реджина Дугън, която отговаря за иновациите и високотехнологичните проекти в Motorola Mobility, повдигна темата за т.нар. категория “wearables”. За нея най-силно се заговори покрай Google Glass и очаквания iWatch на Apple. И те виждат голямо бъдеще в миниатюрните компютри, които разнасяме навсякъде със себе си и които облекчават много от усилията ни. Motorola мислят в посока сигурност и идентификация. Реджина представи татуировка, която може да се служи като ключ към телефона ни, към колата, към вкъщи или офиса. Така забравяме за притесненията и печелим удобство.

Доста интересни неща се задават значи, а разговорът между Уолт, Денис и Реджина си струва да отделите 36 минути.

Снимка: Motorola (изобразява Motorola RAZR HD)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване