06/14/13 02:34
(http://socialevo.net/)

Майкъл Питиг: Живеем във време, в което вече не са необходими милионни бюджети

Майкъл Питиг: Живеем във време, в което вече не са необходими милионни бюджети

Майкъл Питиг: Живеем във време, в което вече не са необходими милионни бюджети

Специално за читателите на SocialEvo.net Майкъл Питиг, Директор Бизнес развитие и маркетинг за Interbrand Централна и Източна Европа, отговори на въпроси, свързани с марките и брандирането. Това се случи по време на организирания семинар на тема “Как да измерим стойността на марката?”, който се проведе на 10.06.2013 г., понеделник, в зала „Европа” на „Новотел София”. Kонсултантска фирма „Пауър Бранд” стои зад организацията на този семинар и провеждането на две от най-мащабните събития в областта на търговските марки през месец април: уъркшоп с голямото име в брандинга Марти Ноймаер и практически семинар с участието на „James & Wilkinson Media”, които представиха последните световни тенденции в телевизионната автореклама.

Възможно ли е големи компании да се съревновават с малки компании в брандирането?

В момента това е възможно повече откогато и да било. Малките компании притежават фирмена култура и гъвкавост да отговарят бързо на пазарните промени, предизвикателствата и възможностите. Същевременно дигиталните медии – от социалните мрежи до приложенията за смарт телефони, форумите и блоговете – позволяват на малките компании да достигнат бързо и ефективно до аудиториите си. Живеем във време, в което вече не са необходими милионни бюджети, които да осигурят така желаното достигане до аудиторията.

Големите корпорации трябва да се научат да имат вътрешен усет за лидерство, стремеж и възможност за постоянно развитие и иновации. Най-вече те трябва да се вслушват в аудиториите си и да изградят мост над пропастта между развитието на пазара и оперирането на бизнеса си.

 

Как може да се се балансира преживяването на марката между потребителите и усилията на компаниите?

Маркетолозите трябва да посвещават основно времето и бюджетите си за разбиране на ролята на бранда в живота на потребителя, както и да намират правилното и логично място на марката във всяка интеракция с клиента. Необходимо е да продължават да се фокусират върху предоставянето на по-персонално и обогатено преживяване на клиентите с марката, съобразено с различните територии и канали.

 

Можете ли да ни посочите поне 3 причини, с които да убедим изпълнителни директори, собственици и управители за нуждата от оценка на марката?

Предимствата при оценката на марката са на няколко нива:

1. Дава мерна единица за това каква е стойността на марката както на корпоративно ниво, така и на ниво бизнес единица.
2. Помага да разберете какъв е приносът на марката за развитието на различни сегменти от бизнеса.
3. Подпомага разбирането за това как увеличаването стойността на марката движи целия бизнес.
4. Предоставя средство за диагностика на силните и слаби страни на марката, както на вътрешните параметри, така и на външните.
5. Насочва мениджмънта да идентифицира бизнес полета с по-голям потенциал и определя посоката на усилията и инвестициите им към тях.
6. Подпомага споделянето на добрите бизнес практики от един офис към друг.
7. Обединява бизнес единиците в обща цел и ги стимулира да създават и да се ръководят от общ стратегически план с цел управление стойността на марката.

Консултантска фирма Power Brand е партньор на Interbrand в България и работи съвместно с международната агенция по различни проекти. Компанията може да сътрудничи успешно на български фирми, които имат необходимост да измерят стойността на марките си, като използват методологията на агенция Interbrand и компетенциите на международните експерти.

 

Ето и видеото, в което Майкъл Питиг сподели своите виждания за управлението на марки. Тук съм длъжен да споделя и изкажа огромни благодарности на Георги Димитров, който успя със своите професионални умения да възстанови, специално за читателите на SocialEvo.net, това видео, което беше повредено и почти загубено при сваляне на компютъра.

Майкъл Питиг е директор бизнес развитие и маркетинг в Interbrand за Централна и Източна Европа и член на УС на организацията, има богат стратегически опит и маркетингово мислене, които допринасят за успеха при реализирането на мащабни брандинг проекти на марки като BMW, VW, Hugo Boss, MINI, Roche, EDF, Evonik, Deutsche Telekom, Salewa и други.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване