06/18/13 09:08
(http://ivo.bg/)

Повярвайте на Местан ( поне веднъж)

Гледах и най-вече слушах интервюто по БНТ на дубльора на Ахмед Доган, назначения от него за шеф на ДПС Лютви Местан и ми дожаля за човека толкова, че ми се прииска на тази дуплика в политиката да вметна една реплика в политическия си коментар.

Вече защитих от провокативни посегателства забележителната фигура на Делян Пеевски, който в никак случай не бива да напуска скоро публичността, ако искаме да имаме обединяващ дразнител за гражданското общество. Сега съм готов да застана и на страната на официалния му партиен ментор Местан, пък дано да чуе и неофициалният му началник Доган.

В интервюто си Местан искрено се оплака, че му се присмели на една пресконференция, когато декларирал, че не познава мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка ( КТБ) Цветан Василев.

Не е честно да му се подсмихват!

Аз вярвам на г-н Местан. Напълно в реда на нещата е да не познаваш началник, който работи няколко етажа над парламентарната работилница, където изпълняват поръчките му.

Началникът си има отделен асансьор към скъпия офис, който го отделя от потните труженици в подземието на политиката, които се чудят как да изпълнят неизпълнимите нареждания- като това, да „продадат” на българската публика Пеевски като херувим с челичена воля за бора с престъпността.

Тружениците се опитаха да предизвикат инфаркт сред престъпността, с очакването тя да се парализира само от снимката на Пеевски. Вместо това разгневиха народа и разочароваха мутрите заради краткия валс на техния събрат на ДАНСинга

Почти съм убеден например, че и Цветан Василев не познава лично Владимир Владимирович Путин ( което не значи, че не носи снимката му до сърцето си). Владимир Владимирович е твърде зает да въвежда ред в по-важни провинции на империята му, като Казахстан, Узбекистан, Туркменистан, за да се занимава персонално с някакъв си наместник в някакъв си Булгаристан.

Друга класа е Станишев. Макар Местан да е важен в Булгаристан и в днешно време да му е началник в коалиционния партер (или бартер, изберете българското!), Станишев е по-близо до началството от Кремъл. Той се познава (от)лично с Владимир Владимирович. Беше поканен от него чак във вилата му в Сочи, където самодържецът ясно му посочи къде е мястото на премиера на Булгаристан, карайки го да чака с часове в предверието на височайшия си кабинет докато си свърши по-важната работа по време на почивката в резиденцията си.

Както се вижда, личното познанство не е ключ към обяснението за унижението, на което един политик е готов, за да оцелява.

Да не говорим, че по правилата на мафията, от която болшевиките са се учили на конспиративност, отделните звена и босове не трябва да се познават, за да се намали риска от цялостен провал при частичен срив на системата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване