06/22/13 08:21
(http://ivo.bg/)

ФЕС зад ПЕС

Изпадналата в паника от възраждането на гражданската енергия БСП се опитва да се скрие зад ПЕС. Понеже съм противник да се ругае на „турци“ не искам да влагам етнически смисъл в римата между ПЕС и ФЕС ( Финтиране на Европейския Социализъм), но поговорката, че „интереса клати феса“ няма как „цензурирам“.

В момента, когато тази криеница зад европейския авторитет е очевидна ( за целия свят!), местната пропаганда ни взима за песоглавци, на които може да пробута своя отдавна оглозган кокал.

Управляващите ( през по-голямата част от „прехода“ и миналия век) другарки и другари имат системен проблем с огледалото и това си личи от опитите им да ни карат да им благодарим за престъпления, за които би трябвало да им търсим сметка с публичен процес от рода на онзи в Нюрнберг ( а не като т.н. Народен съд, „узаконил“ беззаконнията с масовите убийства в условията съветската окупация).

Ще дам емблематичен пример на подобна пропагандна агресия на безсилието пред истината, изкривена от огледалото на един антигражданин, участник в хулиганската агитка срещу гражданите от законен митинг пред паметника на съветската окупация в София на 9 януари 2011 г. Същият имаше пълната свобода по време на управлението на ГЕРБ да участва в незаконна агитка и без да бъде санкциониран от гербаджийската полиция да бъде сред крясъците срещу стотици законно протестиращи граждани „лозунги“ от рода на „фашистки п.тки“ и „фашистки свине“- срещу предимно възрастни хора, от които всъщност (раз)познаваха лично само моя милост. Съответно ми бяха „посветили“ чучело, замеряйки го с яйца.

Авторът на статията в „Дума“, която прилагам по-долу, не само беше един от онези, които се опитаха да провалят тогава един законен граждански митинг с незаконни, хулигански действия под благосклонния поглед на полицията, написа след това толкова зловеща по своята класова и идеологическа омраза статия с обидни епитети към „криптодесницата“, че я публикувах в книгата си „Течна дружба“ като илюстрация за приемствеността в заплашителната злоба на някои екземпляри от младото поколение, влюбени в червения терор под формата на възстановени концлагери ( с каквито ни заплашваха на онзи контрамитинг и после – в интернет, изреждайки названията на конкретните червени фабрики на смъртта, където да бъдем изпратени).

Същият сега иска да сме благодарни за свободата медиите да показват протестите, взривени от нахалството на партията му- същата, която създаде „медийния император“ Пеевски , нает след това от Бойко Борисов, преди да се върне в червения лагер днес.

Ако имаше Пулицър за нахално пулене срещу фактите, този журналист от „Дума“ щеше да го заслужи със следната бележка в органа:

Младите, богатите, прелестните и свободата
Александър Симов
22. Юни 2013, брой 142
Дори и глухите чуха: цял ден вчера Националното радио въртя величавата новина, че във фейсбук има събитие, което призовава НДК да бъде окупиран в събота. Защото там се провежда съвет на ПЕС.
Очевидно младите, красивите, богатите, интелигентните, светлите, уникалните, можещите, успелите, прекрасните, чаровните, неземните (както сами си викат) искат да приложат стария български номер с привличането на внимание и жалването пред цяла Европа.
Никой не забранява на младите, светлите и богатите да си протестират, но техният протест освен на карнавал се обърна и на жалейка. Какво очакват да се случи, като окупират НДК? Европейските социалисти да слязат да викат заедно с тях ли?
Европейският подход е сам да си свършиш работата, която си замислил, а не да разчиташ богът на машината на ЕК да ти помага и да те погали по главичката.
Но сред целия медиен шум за Окупирай НДК не мога да не отбележа нещо, което младите, красивите, невероятните, светлите, богатите, предприемчивите, успелите, перфектните, великите обикновено не говорят.
Кабинетът “Орешарски” има своите гафове. Но в едно нещо си изпълни програмата докрай. Осигури свобода в медиите. Вече я няма тежката кубинка на Борисов, нали? Няма кой да се обажда на началниците им и да им спират материалите. Могат да говорят свободно и да рекламират протестните събития.
Мисля си, че това поне могат да признаят като успех. И като окупират НДК, за да ги види Европа, поне да си спомнят, че само преди една година щяха да ги подслушват, контролират, дебнат и гърчат.
Прекрасно е да си свободен, нали?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване