07/11/13 22:09
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

дивидентите от неподчинението са сила

абсолютно забранявам този текст да бъде препечатван и разпространяван в което и да било българско печатно или интернетно издание. 

страшно съм щастлива, че този ден ми се случи. и благодарна - на много хора.
ясен атанасов!!!, димитър кенаров, иван димитров, александър кръстев, васил георгиев, тея сугарева, стефан сугарев, стефан иванов, надежда московска. въпреки, че не изглежда така, винаги съм обичала отборните спортове;) 
безкрайно благодаря на полицията. всички бяха възпитани, професионални, внимателни, хора. човешки същества. много трудни времена са им се паднали, дано да не се нараняваме взаимно, защото нито едната, нито другата страна го заслужава.
лошото е, че управляващите на това разчитат, на доброто възпитание на двете страни. би могло да бъде наречено и дресировка, но от това, което виждам по улицата, зоологическите времена са поприключили. младите хора са прекрасни и заслужават да не им се пречи. всяко правителство, което им пречи, е обречено.  
един полицай каза, че "без патаклама няма да мине".  
няма да отстъпим. молете се да не отстъпим, защото през зимата няма да ви сваляме ние, а другите, нали така ни разделихте. все някой ще ви свали, а през зимата хората са много по-лоши, депресирани, сигурна съм, че не искате да си го причините, защото прекрасно знаете как работи. вие сте го измислили.
ясно е, че става дума за пари. за много пари. тук спирам да мисля за вас, защото е безсмислено. 
няма да отстъпим.  
имам ужасни синини, почти кръвоизливи от вътрешната страна на едното ми бедро, от адреналина изобщо не съм усетила болката от желязото на оградата. нелепо е да скачам с децата през оградите, но не виждам друг избор.
не съм част от никой кръг, нямам нищо общо със сорос или която и да е нпо, не подкрепям никоя партия, и ми пука за българия. всякакви опити за идентификация с нещо конкретно са безсмислени. конкретното също мени формата си. единственото свързващо ме с хората населяващи тази територия е, че ми пука за българия. тук е доста хубаво.
когато тези се разкарат, и дойде време да гласуваме, трябва да не ни мързи нито да мислим, нито да се разходим до избирателния пункт. и после да живеем с последиците от решенията си.
без никаква сантименталност, дивидентите от неподчинението са сила. нито повече, нито по-малко. да ми се обади този, който иска да е слаб, ще го пратя на психиатър.
всеки ден обяснявам на някой скептик, обяснявайки на себе си, че протестът за стойността да си човек в българия, защото този протест е точно за това, е жизнено необходим заради децата. виждат, че родителите им се борят за нещо важно. нищо не работи по-добре от личния пример. 
животът е кратък и идва придружен с комплект от задължителни неща за преборване. има едно незадължително обаче - желанието да си свободен, а към него пък идва група хора, които знаят, че свободата не се дава, а се взима.
няма да повторя никога повече иронията, злъчта, злобата на много хора към едвин сугарев, а после и към стефан стоянов. който я изговаря, устата му ще усеща само вкусът на сяра. само ще кажа, че ако се случи с някой от гладуващите нещо лошо, сярата ще погълне циниците.
говорих си с една симпатична двойка на улицата, казах им, "минавам през отчаяние, гняв, депресия, и пак отнякъде се появява надеждата, и отново...". те казаха, че се чувстват по същия начин. 
трябва да се следва кривата на емоциите с ясното съзнание, че адреналинът от случващото се действа като екстази, съответно човек трябва да се остави на мира, след което като дойде вълната, да я прегърне.
и всеки винаги да чувства свободата да избира. в българия е хубаво, но и на много други места е хубаво. виновни няма, има един свят готов да приюти всеки чужденец.
това е едно от най-хубавите и интересни лета в живота ми, въпреки гадостта, въпреки тъгата, въпреки неизвестността, въпреки целият подслушван свят в който скоро единствената свобода ще е тази на фантазията ни.
всичко това разказах първо на себе си, не ми се сърдете ако след някой и друг ден прочетете някоя псувня или мрак от мен, и това ще мине;)
Публикувана на 07/11/13 22:09 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/07/blog-post_1279.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване