07/11/13 06:28
(http://socialevo.net/)

Доклад съветва рекламистите да престанат да бъдат забавни в Twitter

twitter-logo

Често рекламистите се опитват, чрез чувство за хумор да създадат реклама, която да стигне до повече хора. Според доклад на Unruly, за да стане вирусна рекламата в социалната мрежа и да достигне до повече хора, рекламистите трябва да престанат да се опитват да бъдат забавни в Twitter.  

За пример се дават двете най-популярни реклами на тазгодишния финал на Супербол – “Budweiser” и “Ram Trucks” , които бяха получили най-много споделяния в социалните мрежи, именно заради факта, че не караха хората да се смеят. Изследването доказва, че това, което се харесва на зрителите е чувството за топлина, щастие, гордост и страхопочитание.

Друг важен и интересен факт в изследването е, че сряда е най-подходящия ден да започнем нова рекламна кампания в социалните мрежи. Цели 48.3 % от видеоклиповете през седмицата се споделят между сряда и петък. Авторите на изследването обобщават, че ключовите моменти в това една реклама да е по-споделяна в социалните мрежи са психологическите реакции и социални подбуди. С други думи колкото по-човечна и по-малко опитваща се да бъде забавна и весела е една реклама, то толкова по-споделяна е от потребителите в Интернет.

изображения: The Drum, TeachTought

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване