07/11/13 06:28
(http://socialevo.net/)

Извитият OLED телевизор на LG получи три международни еко сертификата

Извитият OLED телевизор на LG получи три международни еко сертификата

Извитият OLED телевизор на LG получи три международни еко сертификата

Извитият OLED телевизор на LG Electronics (LG) е отличен със сертификати за енергийна ефективност и грижа към околната среда от три независими организации – Intertek, Европейската комисия и Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT).

„Съвременното разбиране за иновация представлява технологичен напредък с грижа към природата,”

каза Ил-геун Куон, ръководител на LG Electronics Home Entertainment Company R&D Center.

„Иновативният извит OLED телевизор на LG е поредното доказателство за нестихващото ни желание да създаваме енергийно ефективни продукти без да правим компромис с качеството, което те внасят в живота на нашите клиенти.”

Всички продукти, отличени от Intertek с Green Leaf Mark, отговарят на набор от високи стандарти. Сертификационният процес включва тестове, които оценяват влиянието на продукта върху околната среда и задълбочено проучване на методите и технологиите, използвани при неговото производство. Зеленият сертификат на Intertek е международно призната гаранция за качество на продукта и неговите технически характеристики.

Освен с Green Leaf Mark, извитият OLED телевизор на LG бе отличен и с EU Ecolabel от Европейската комисия. Престижният сертификат удостоверява, че производството на продукта не е оказало негативно влияние върху околната среда. Европейската комисия е сред най-активните институции в Европейския съюз, ангажирани с популяризиране на идеята за устойчиво развитие в рамките на общността.

Телевизорът на LG от ново поколение бе включен и в регистъра на EPEAT за зелени електронни устройства, които отговарят на набор от 24 екологични критерии, свързани с енергийната ефективност, опаковката, качеството на използваните материали и други ключови характеристики на продуктите.

Извитият OLED телевизор на LG е разработен изцяло в унисон със стратегията на компанията за развиване на технологии с грижа към околната среда. Благодарение на патентованата от LG технология Smart Energy Saving, иновативното устройство спестява до 67% повече енергия в сравнение с конвенционалните телевизори с плосък екран. От екологична гледна точка не без значение е и фактът, че извитият OLED телевизор на корейската компания тежи едва 17 кг и е с дебелина 4,3 мм, което значително намалява разходите за транспортирането му. 

Снимка: LG

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване