07/11/13 07:42
(http://ivo.bg/)

Местят табелките в НС с надежда да се объркаме

Напрегнете волята си и изчетете следващата скучна информация, която на пръв поглед е абсолютно невзрачна и досадна със своята преднамерена монотонност:

Депутатите приеха Проект за решение за изменение и допълнение на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, с които разделят Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите става Комисията по правата на човека и жалбите на гражданите. Създава се Комисия по вероизповедание и парламентарна етика. Променя се наименованието и в Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика, която става Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси. Депутатът от Коалиция за България Янаки Стоилов предложи решението да влезе в сила от деня на обнародването в държавен вестник. 110 депутати гласуваха „за” промените”.

Между редовете на тази бюрократична фразеология пише ясно няколко неща.

На първо място виждаме що за важна работа имат депутатите в нашата втасала от благоденствие България. Вече ги карат с микробуси на работното им място, за да ги пазят още по-добре от леещата се по улиците и площадите на столица народна любов, която тази сутрин преля загражденията- петима писатели ги преминаха и бяха задържани от полицията за това кощунство спрямо законодателната ни светиня.

Работи им се на хората вътре, не им се подава оставка!

На второ място, но не по важност, личи загрижеността на управляващите да узаконят измамата с маневрата около незаобиколимия кворумен фактор Волен Сидеров, без когото няма да го има това 42-ро народно събрание. За целта ДПС и БСП днес го заобикалят, както всички правим на улицата, когато внимаваме да не настъпим нещо, което не бихме почистили сами-най-малкото защото така е по-лесно.

След поредицата от „грешки”, които отприщиха гражданските протести, БСП и ДПС добавиха и подигравката комисията по етика да бъде оглавена от хулиганстващия лидер на Атака и това стана повод президентът Плевнелиев да възрази остро. Не заради него, а в опит да излъжат България и света, че пак е станала грешка, ДПС и БСП осъществяват днес маневрата с отнемане на тази част от комисията от Сидеров чрез разместване на табелките.

Най-интересен е третият факт: самият Сидеров явно няма нищо против ДПС и БСП да си признават, че ги е малко гнус от него, поради което му „отнемат етиката” в пристъп на самопризнание за абсурда над нейното спазване в парламента да бди тъкмо дежурният нарушител на добрия тон и нрави в парламента и извън него . Нещо повече, наказаният чрез този ход Сидеров не само е осигурил кворума, но явно част от депутатите му са гласували „за” на днешната парламентарна сесия.

Това напомня по смисъл и дух за самобичуването на изправените пред сталинистките съдилища жертви на т.н. чистки или на самообвиняващите се в престъпления спрямо великия вожд Мао китайски интелектуалци, унижавани от невръстни хунвейбини да се разкайват за измислени идеологически престъпления под заплахата от физическа разправа.

С тази разлика, че в нашия случай явно няма никаква подобна опасност. Разбрали са се по другарски. Обяснението е в звучната думичка „келепир”, която дешифрира загадката защо Сидеров толкова необичайно „смирено” сътрудничи на процеса срещу него.

Вие виждали ли сте куче, на което му дърпат кокала от устата, без да заръмжи, че и да захапе дори ръката, която го храни?

Ето, че и това е възможно. Въпрос е на дресировка чрез компенсация с още по-голям кокал, поднесен тайно зад колибката.

„Проба-грешка” е един от методите при експериментирането в науката. Научният комунизъм, който експериментират в мут(р)иралия му днешен вариант върху нас, е обърнал табелата и практикува обратното: „грешка-проба”. Пробва дали сме малоумни да вярваме за „грешката” и да се хващаме на триковете със смяната на табелите, зад която се крият дембелите.

Според един неетичен виц, слепият музикант Стиви Уондър бил наказван като малък като му размествали мебелите в стаята. Този черен хумор ни прилагат за наказание червените. Местят ни табелките в Народното събрание с надеждата да се окажем слепи, докато самите те се правят на глухи за исканията да си ходят.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване