07/12/13 10:56
(http://socialevo.net/)

Lenovo е новият лидер на пазара на компютри по данни на IDC и Gartne

Lenovo е новият лидер на пазара на компютри по данни на IDC и Gartne

Lenovo е новият лидер на пазара на компютри по данни на IDC и Gartne

Lenovo е новият лидер в доставките на персонални компютри в света, сочат последните данни на IDC и Gartner. IDC отчете, че през второто тримесечие на 2013 г. Lenovo достига дял от 16.7% от глобалния пазар на персонални компютри. За сравнение, през второто тримесечие на 2012 г., компанията заемаше 15% пазарен дял. Според Gartner през това тримесечие Lenovo достига дял от 16.7%. Данните на Gartner отчетоха дял от 14.9% за компанията през изминалото тримесечие и същия дял (14.9%) за второто тримесечие на 2012 г. Така, според двата най-значими доклада в индустрията Lenovo за първи път заема лидерската позиция по продажби на компютри в света.

Янг Янчинг, изпълнителен директор и председател на борда на директорите на Lenovo, каза:

 „Горди сме от факта, че Lenovo се превърна в безспорен световен лидер на пазара на персонални компютри и сме благодарни на нашите клиенти и служители за постигнатия успех. Дори в условията на изключително трудна ситуация на пазара, ние не само успяхме да завоюваме нов дял, но и трайно увеличихме печалбата си и създадохме още по-иновативни продукти във всеки сегмент. Битката за лидерството продължава да е много оспорвана, но аз съм напълно убеден, че на световния пазар на персонални компютри все още има достатъчно място за стабилен ръст и значими иновации. 

 „Пазарът на персонални компютри, който възлиза на US$ 200 милиарда, непрекъснато се променя, но все още предлага възможности за бизнес. Lenovo може да материализира по-голяма част от тези възможности на фона на своите конкуренти, тъй като през последните четири години компанията успя да постигне устойчив баланс. Компанията продължава да разширява пазарния си дял и да отчита солидна печалба в традиционно силните за Lenovo пазари като Китай и глобалния пазар на компютри за крайните потребители. В същото време успяхме да се наложим и да увеличим печалбата си в развиващите се пазари (където сме лидер) и на глобалния пазар на компютри за крайни клиенти (където сме номер 2 като цяло). Балансираният растеж и рентабилност на целия ни бизнес с персонални компютри са фокусът ни занапред.”                          

„Лидерската позиция на пазара на персонални компютри е само един етап от по-дългия път към превръщането ни в истински лидер в “PC+” ерата – тази на таблети, смартфони, смарт телевизори и други смарт устройства. Имаме голям успех във всички изброени сегменти. Днес ние сме номер 3 сред производителите на Smart Connected устройства в света. Убеден съм, че като следваме формулата на нашия успех – ясна стратегия, иновативни продукти, качествено изпълнение и интернационален екип, можем да продължим да генерираме стабилен ръст на печалбата от основния ни бизнес и да постигнем същия успех в развиващия се “PC+” пазар.”                 

 РАЗВИТИЕ НА LENOVO СПОРЕД ФИНАНСОВИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА КОМПАНИЯТА, ПУБЛИКУВАНИ НА 23 МАЙ 2013 Г.

Според IDC през финансовата година, която приключи на 31 март 2013 г., Lenovo заема рекорден пазарен дял в световен мащаб. Компанията се развива по-бързо от световния пазар на персонални компютри за 16-о поредно тримесечие. Lenovo е пазарен лидер в три от седемте най-големи пазара на компютри в света – Китай, Япония и Германия, като достига двуцифрен дял в 39 държави.

Над половината от печалбата на Lenovo идва от пазарите извън Китай. Компанията може да се похвали със значителни по обем продажби и ръст на приходите, като печалбата й достига рекордни стойности и ръст от 34% за изминалата година.

Нещо повече, Lenovo ускори трансформацията си в топ играч от ерата на “PC+”, като завоюва 5.9% дял от глобалния пазар на Smart Connected устройства и е третият по големина доставчик на такива устройства в света. Компанията е номер 2 на пазара на смартфони и номер 2 на пазара на таблети в Китай – най-големият “PC+” пазар в света. Наред с това, над 10% от печалбата на Lenovo идва от бързо растящите в момента сегменти, като тези на смартфони и таблети.   

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване