07/12/13 14:11
(http://ivo.bg/)

БСП се радва на чужди гробища

Младежи от БСП подкрепят Орешарски

12/07/2013

Почит към самозапалилия се Пламен Горанов отдадоха голяма част от стотината присъстващи на контрапротеста пред НДК, организиран от БСП и ДПС в София, предаде репортер на БГНЕС.

Повечето млади хора на събирането в подкрепа на настоящето правителство носеха тениски с лика, както и годината на раждане, и на смъртта на Пламен Горанов.

36-годишният Пламен Горанов почина на трети март 2013 година, след като се самозапали пред сградата на Община Варна.

Пламен активно се включи в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в „столица“ на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток, твърди агенцията.

Основният протест на Горанов обаче беше срещу групировката ТИМ, която е превзела всички важни сектори в икономиката и обществения живот във Варна.

Събралите се пред НДК, традиционно попълваха подписки срещу Росен Плевнелиев и в подкрепа на Пламен Орешарски. Рок музика озвучаваше пилоните пред НДК, което този път събра още повече младежи в подкрепа на кабинета на Орешарски.(Кафене.нет)

Чудя се дали този цинизъм има нужда от коментар, но за съжаление очевидните неща не винаги са ясни в сляпата ни за истината родина, където е възможно над столицата да стърчи заплашителен паметник във възхвала на чужда армия, окупирала България -единствената европейска държава, която не оказва съпротива на съветското настъпление срещу нея през Втората световна война.

Припомням тази неприятна за влюбените в съветския колониализъм у нас истина защото тя има пряка връзка с обсебването на ореола на самозапалилия се във Варна Пламен Горанов. В интернет се появиха съобщения, че младият алпинист е бил сред анонимните българи, оцветили подобието на софийския съветски паметник във Варна.

Пропагандата в България обаче подмина тази „подробност” както по принцип у нас е прието да се подминава „опасната” тема за съветската окупация и раболепието пред нея.

Пропагандата на партията, построила въпросните паметници в чест на своето утвърждаване чрез диктатура, наложена с „решаващия принос” на СССР, не се гнуси да си присвои мъченичеството на варненския алпинист.

Те „приеха в партията” самия Ботев и наредиха неговия лик на корицата на книжлето „ Защото сме се социалисти” на Сергей Станишев, редом с …Джон Ленън.

Във в. „Дума” посегнаха дори на Христос Спасителя в предизборната си кампания през 1990-та година. Явно сега ще се гаврят и с паметта на Пламен Горанов, когото мобилизират посмъртно в своите редици без да има възможност да се защити.

Надявам се това да направят хората, които са го познавали.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване