07/15/13 07:07
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

да не се държим предизборно преди да сме свалили правителството

изобщо не ме интересува кой какво мисли за мен, мисля, че съм го доказала хиляди пъти с поведението си. интересуват ме шепа хора, които обичам, и на които вярвам. 
седмицата започва зле, в смисъл, че вече съм ядосана в 10 сутринта в понеделник. 
събирам два поста от фейсбук от тази сутрин. ясно ми е, че няма да се харесат на повечето протестиращи, ясно ми е, че ако не сме с потока, сме срещу него, но това съм го живяла около два живота, докато доста от протестиращите не са били родени, и винаги съм имала проблем с това, че не съм казвала "да" и "браво" на това, което се смята за правилно, а всъщност не е. в момента отново нямам причина да го правя. 
та така:


моят приятел асен асенов призовава да се вземем в ръце, защото били минати всички граници. това му отговорих:

"в какъв смисъл точно да се вземем в ръце, асене? с пърформанси, живи картини и прожекции ли?! може и ревю да направим, може театър пред народното събрание да основем, може да се въргаляме голи по жълтите павета, но това няма да трогне никой от хората вътре. започва да ми писва мирния протест. с мир ще си останат всички по местата. 
гледам много внимателно какво се случва. единственият момент в който имаше някакво нажежаване и раздвижване, беше вечерта след като прескачахме оградата, на следващия ден утроиха охраната и разшириха периметъра. само жестове на неподчинение имат шанс, но желаещи да се жертват, нестрахливи хора, няма. а и няма кой да организира подобни неща, това става с яснотата, че може да бъдеш арестуван и съден. протестиращите масово имаме удобен живот, който не ни се напуска в името на истинската революция, а не тази с която се потупваме по рамото, защото се разхождаме крещейки между 7 и 9 вечерта.
приятен ден иначе."


втори пост по темата, вече много по-ядосана;)

"ама ако очаквате истината да ви бъде спестявана от хората на които им пука, и които не хейтват, а са критични и скептични, защото имат може би по-ясна представа за случващото си, какво си въобразявате, че ще постигнете? как мислите, че ще вземете която и да е власт? как мислите, че ще се случи успеха ви? как ще се задържите там, за където сте се запътили? това Е поведението на депутатите в момента. ако вече сте влезли в предизборна кампания, и това ще е начинът да действате, бъдете сигурни, че успехът ви ще е толкова временен, че няма смисъл да бъдете подкрепяни. поне от мен. а това не е добра новина за вас:)"
Публикувана на 07/15/13 07:07 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/07/blog-post_15.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване