07/17/13 20:41
(http://mamamemi.com/)

КМП # 40 - Летни коктейли ...за пари

Децата могат да бъдат уникално целеустремени. Имат ли цел, която наистина желаят, те я следват неотклонно. И то – веднага. Без никакво забавяне.

Случката се разиграва днес в къщата на нашите. А конкретният случай беше необходимост от събиране на пари за подарък за рожден ден на съученик. (Тъй като това лято поканите за рождени дни към десетгодишната валят всяка седмица по две, ние вече изнемогваме с подаръците, разбира се. Ултиматумът ни за поредната покана беше – "ако сама купиш подарък, отиваш").

Речено-сторено!

Чавето се задейства веднага. Обяви с апломб, че ще прави сергия за плодови сокове и покани всички присъстващи да си купят. Наличните присъстващи, в нейните очи ходещи касички, бяхме само майка ми и аз. Започна да вади на двора чаши, лъжички, съдове и всякакви плодове, които баба й свари да й осигури. Набра няколко домата и наскуба няколко вида подправки. Помъкна буркана с кафявата захар, а вода набързо си осигури от ... градинския маркуч. Започна да кани желаещи с високи, почти неприлични викове. Първо прикотка малкото чаве, което си поръчало малък плодов коктейл и дойде да иска пари. После нямахме друг избор, освен да си поръчаме и ние (който се е опитвал да отказва в такива случаи, знае).

alt

alt


Въпреки... всичко, моят доматен сок с джоджен и лимон се оказа изненадващо вкусен. В добавка получихме безплатни подаръчета – украсени чашки с плодове на арония, розови листенца, глухарчета и червени декоративни ягодки по наш избор – от съседната сергия на сестра й. Парите за сносен подарък бяха събрани бързо и безотказно. Резултатът пак е, че дойдоха от нашия джоб, но поне и ние получихме нещо в замяна, забавлявахме се и си пийнахме вкусни и полезни летни коктейли!


alt

alt


Цитат на деня: „Добре, излязох от вкъщи с празни ръце, връщам се със 17 лева!”


Децата могат да бъдат уникално целеустремени.

Пример за нас, възрастните.



Публикувана на 07/17/13 20:41 http://mamamemi.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=8319
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване