10/05/13 07:18
(http://vasvalch.com/)

Рекламен уикенд: 4 кампании за гледане

Тъй като гледам твърде много реклами и viral видеа на седмична база, сметнах, че няма смисъл да пиша за всяко от тях по отделно – в едно седмично обобщение ще събирам интересните неща от седмицата. В първото издание на Рекламен уикенд има 4 кампании, а подреждането им е напълно случайно.

Milka: нежна вендинг машина

Интересните идеи не винаги изискват голям бюджет, за да предадат послание до много хора. Една-единствена вендинг машина носи 1 милион гледания в YouTube за Milka Аржентина. Идеята е проста – хората трябва да работят заедно и да се докоснат, за да вземат заветния шоколад. Интересна интерпретация на темата “Осмели се да покажеш нежност”.

Volvo Trucks: мащабен viral

Идеята, че северните народи са едни скучни хора без много въображение явно се приема позитивно от Volvo. Те използват своя директор, който представя тайната съставка на всеки добър viral – кукичката, която да грабне вниманието на зрителя в началото. Е, тук нещата са директни и мащабни:

ABSOLUT: арт-промяна

Алкохолните брандове трябва да продават много повече емоция, отколкото продукт. Това чудесно прави ABSOLUT, които бягат от старата си концепция за абсолютните неща и използват силната идея за трансформацията. Използвайки четирима много различни арт-хора, ABSOLUT създават емоция:

Coca-Cola: мобилен парк

Coca-Cola често изненадват приятно с нестандартни идеи, а в началото на сивата есен концепцията за мобилния парк ми идва много добре. Идеята е проста – какво се случва, ако в сивия град има малко повече цвят? Очевидно, хората са готови да си събуят обувките.

Е, това е от мен за тази седмица. Приятна почивка!

Постът Рекламен уикенд: 4 кампании за гледане е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване