Kindness Emotions

This kind of science gives me many hopes for the future. At the broadest level, I hope that our culture shifts from a consumption-based, materialist culture to one that privileges the social joys (play, caring, touch, mirth) that are our older (in the evolutionary sense) sources of the good life. In more specific terms, I see this new science informing practices in almost every realm of life. Here again are some well-founded examples. Medical doctors are now receiving training in the tools of compassion—empathetic listening, warm touch—that almost certainly improve basic health outcomes. Teachers now regularly teach the tools of empathy and respect. Executives are learning the wisdom around the country of emotional intelligence—respect, building trust—that there is more to a company’s thriving than profit or the bottom line. In prisons and juvenile detention centers, meditation is being taught.

Знакови гербаджии напускат Бойко и отиват при Бареков

/Поглед.инфо/ Две знакови фигури в пловдивските формации на ГЕРБ и на Движение България на гражданите – ген. Димитър Цветков и адвокат Дяко Дяков минаха към формацията на Николай Бареков, съобщи "Марица". На пресконференция в Пловдив днес бившият тв водещ и кандидат политик обяви, че това е знакова стъпка в политиката.

Нужно е ново ръководство на БСП, което да консолидира лявото пространство

/Поглед.инфо/ Георги Първанов коментира, че е нужно ново ръководство на БСП, което да събере подкрепата на всички различни позиции и да консолидира ляво мислещите, но допълни, че е скептик, че това ще се случи със Сергей Станишев начело на БСП.

Стойчо Младенов вече иска да го наричат "Тройчо"

/Поглед.инфо/ Старши-треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов даде култово изявление след успеха с 3:0 над Левски. Наставникът се обърна към всички журналисти с молбата, от днес официално да се обръщат към него с „Тройчо". Младенов също така разкри, че последната седмица е била изключително тежка за неговия отбор, в който е имало сериозни кадрови проблеми.

“ПОПИТАЙ МЕ УТРЕ: НАДЕЖДА” – новата българска пиеса в Чикагo

DIVNA STAR STUDIO ПРЕДСТАВЯ: "ПОПИТАЙ МЕ УТРЕ: НАДЕЖДА" Събота, 16 Ноември 2013 г., от 19:00 ч.

Много бездушна игра на "Левски"

/Поглед.инфо/ "Много бездушна игра на "Левски" в защита, но най-вече не познах лидерите, не искам да им казвам имената, вие ги знаете", отсъди Димитър Пенев след успеха с 3:0 на ЦСКА над "Левски".

Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков се извини за играта

/Поглед.инфо/ Старши треньорът на "Левски" Антони Здравков се извини на всички фенове на „сините" за игра на тима в дербито спечелено от ЦСКА с 3:0.

ЦСКА разгроми Левски

/Поглед.инфо/ Отборът на ЦСКА разгроми Левски във Вечното дерби от 13-ия кръг на "А" група с 3:0.

Случващото се у нас отеква много тежко в Европа

/Поглед.инфо/ Случващото се в момента у нас отеква много тежко в Европа. Етническа партия с националистическа, с бивша комунистическа да управляват - това няма никаква легитимност, но това си е избрал народът и трябва да си понесе последиците. Такъв коментар направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Белгия, подчертавайки, че „на следващи избори съм сигурен, че хората няма да ги подредят по този начин".

Плевнелиев слага знак на равенство между репутацията на държавата и неговата

/Поглед.инфо/ Президентът Росен Плевнелиев участва в днешната траурна церемония в белгийски град Гент по повод кончината на председателя на Европейската народна партия (ЕНП) Вилфрид Мартенс.

Цветанов: Правителството е неспособно да управлява

/Поглед.инфо/ Цветан Цветанов заяви, че всеки ден правителството на Орешарски доказва неспособността си да управлява и затова ГЕРБ ще продължи да внася вотове на недоверие за провала на всяка една секторна политика.

Нервите на Мира Радева не издържат

/Поглед.инфо/ Брадърката Мира Радева е вече в гладна стачка. Това твърдят анонсите за предаването “ВИП Брадър”.

Сашо Диков - кой дава пари на ТВ7? Бареков: Колко пари дава Бойко на Нова?

/Поглед.инфо/ Водещият Сашо Диков показа копия от документи, които на пръв поглед опровергават журналиста-политик Николай Бареков по отношение на твърденията му за аферата с гръцкия имот на президента Росен Плевнелиев. Това стана в предаването му ДикOff по "Нова телевизия", гост на което бе самият Бареков.

Пародия в рамките на закона

С досегашното си поведение парламентарната опозиция прави безценна услуга на не особено популярното правителство, подложено отгоре на всичко и на публичен натиск. С поредица абсурдни действия четата на Бойко Борисов комай държи да ни убеди, че въпреки критиките срещу кабинета „Орешарски“, той няма сериозна алтернатива.

Ада тепе: Проклятието на златния хълм

В България остава съмнението, че интересите на компанията, които се измерват в злато за над 2 млрд. долара, са надделели над здравните съображения. Хълмът Ада тепе отстои само на 3 км. от Крумовград. Хидрологът д-р Робърт Моран, световно признат експерт по екологични въздействия от минната дейност, твърди: „Този документ (ОВОС) просто не отговаря на изискванията… Нямаше да бъде приет нито в Западна Европа, нито в САЩ, нито в страната, от която идва Dundee Precious Metals – Канада”. Впрочем доц. Груев и доц. Лесидренски, основни автори в екооценката на златната мина, са познати със становища, че безвредни са и употребата на цианиди в центъра на Кърджали, и ядреният реактор в столичния кв. „Младост”.

Градски забележителности и изложба на плакати

Вчера беше време за културен живот.

 Прекрасна модернистична архитектура, която само чудо може да спаси

 Обраслата Гара „Пионер“. Тази далавера тепърва ще се разсмърди, засега е красиво.

 Вече изчезнала пазарна ниша и почти изчезнали модели автомобили.

 На Шипка 6 има страхотна изложба на театрални плакати от цял свят, горекщо я препоръчвам

 Много яка опаковъчна хартия

– Вуйчо, какво е това?
– Белезници.
– Много як сфинкс!
– Да.

– Защо кралят изглежда така?
– Защото е луд.

 – Вуйчо, ела, ела да ти покажа най–якия плакат. Виж, този е с две усти!

 – И аз мога да правя така с крака

– Какво е Ректорат?
– Мястото, в което работи ректора на университета.
– Какво е ректор?
– Амии... директор. Като директор на училище.

Градски забележителности и изложба на плакати

Вчера беше време за културен живот.

 Прекрасна модернистична архитектура, която само чудо може да спаси

 Обраслата Гара „Пионер“. Тази далавера тепърва ще се разсмърди, засега е красиво.

 Вече изчезнала пазарна ниша и почти изчезнали модели автомобили.

 На Шипка 6 има страхотна изложба на театрални плакати от цял свят, горекщо я препоръчвам

 Много яка опаковъчна хартия

– Вуйчо, какво е това?
– Белезници.
– Много як сфинкс!
– Да.

– Защо кралят изглежда така?
– Защото е луд.

 – Вуйчо, ела, ела да ти покажа най–якия плакат. Виж, този е с две усти!

 – И аз мога да правя така с крака

– Какво е Ректорат?
– Мястото, в което работи ректора на университета.
– Какво е ректор?
– Амии... директор. Като директор на училище.

Дългът на САЩ за първи път мина $17 трилиона

Държавният дълг на САЩ официално мина границата от 17 трилиона долара, съобщава "Уолстрийт Джърнъл", като се позовава на информация от американското министерство на финансите. Това става за първи път в историята. За един ден дългът е нараснал с 328 милиарда долара и е стигнал 17,027 трилиона, след като правителството на САЩ, в резултат навлезлия в сила закон за повишаване на тавана на държавния дълг, отново получи възможност да заема пари.

Ново “кърваво писмо” на Октай Енимехмедов

Държавата ни е като престъпна организация, мачка този, който я пази и този, който й вреди! Попаднала в ръцете на зли хора, тя може да се превърне в оръжие срещу собствения си народ. Историята е дала много примери за подобни явления. Днес, когато разделението на българските граждани е основен приоритет на правителството, необходимостта от обединение и любов между нас, истинските патриоти, расте! На карта е заложена репутацията на България и бъдещето на идните поколения! Наш дълг е да зачитаме честта и достойнството на родината ни и по този начин да почетем паметта на всички онези, храбри мъже и жени, които са се жертвали в името на свободата, демокрацията и едно по-добро бъдеще за всички нас. Съвестта ми е чиста! Каквото правя, го правя от любов към истината, към справедливостта, към Бог и държавата ! Чувствам се гражданин на света, но България е моят дом, моята родина! За съжаление, това в нея не е моята държава.

Среща във връзка с евентуално откриване на директен полет Чикаго – София

Генералното консулство на Р. България в Чикаго организира среща на туристически агенти и компании, които продават самолетни билети до България, с Изпълнителния директор на BH Air Янко Иванов. Темата на срещата ще бъде проучване на възможностите за продажба на билите при евентуално откриване на линия с директен полет Чикаго - София. Срещата ще се проведе на 25 октомври 2013 г. от 14.30 ч. до 16.00 ч.

няколко съвета към актьорите


актриси, млади и стари, съблечете ли се веднъж на сцената, след това завинаги не ви остава нищо за събличане, по-голи никога вече не можете да станете, така че мислете за какво го правите. пълно е с прекрасни тела извън театъра, доста често по-хубави от вашите, мислете какво и защо показвате от себе си за да не останете запомнени само с показаното.
ако твърдо сте решили, че е време светът да бъде запознат с анатомията ви, нека да е на ниво. това, че сте бедни актьори не е трогателно - ако искате да сте конкурентно способни, ваше задължение е да сте атлетични. не струва пари да сте във физическа форма, има паркове в които може да тичате по всяко време безплатно, продават се гири по 5 лева, въженца, маратонки, поне бъдете качествени стриптизьори/ки, защото сцената не прощава. и много рядко голотата има по-голям смисъл извън това да привлече публика. режисьорите на които можете да се доверите събличайки се, са изключително малко. извън тях останалите ви превръщат в стока втора употреба.
искам да видя актриси и актьори с изваяни тела, това ви е инструмента, не го забравяйте. талантът вече не е достатъчен. момичета минали 30те са все едно, че са минали 40, а не бива да е така. от мъжете искам мускули на ръцете, плочки на корема, независимо от възрастта, никакви шкембета! от всички - поддържани зъби, чисти коси и добри кожи. кожата се поддържа с проста диета - повече плодове, зеленчуци, зърнени храни, яйца, сирене, месо без мазнини, нищо пържено, много малко сладко, много вода, малко алкохол и не на цигарите.
пиша това най-вече заради младото поколение, което напъва да се снима в сериали. 
говора! една млада актриса има дефект в говора, явен дефект. интересна е визуално, но докато не оправи дефекта си аз лично никога няма да я взема в мой проект. не съм гледала американски или английски филм с актьори, които не говорят перфектно. 
ясна дикция!!! мънкане, сливане на думи защото е тарикатско, "уъ" вместо "л", не сте натуршчици, задължени сте да говорите правилно.
и моля когато идвате на снимки, не започвайте с агресивни забележки по сценария, защото ще ви изслушаме, но и ще запомним глупостта и нахалството ви, а след това ще ви обясним внимателно и търпеливо защо сцената е такава. това, което стига до вас за да го играете, е добре обмислено, и за да стигне до вас, този, който дава парите е гласувал доверие на сценаристите. вместо да се държите като творци, бъдете творци. при положение, че сме ви избрали заради качествата, който сме видяли във вас, постарайте се да видим таланта ви упражнен върху това, което ви е дадено да играете. не сте поканени като писатели, а като актьори, не сме длъжни да се съобразим с предложенията ви, и ако не се съобразим, вие трябва да намерите най-добрия начин да изиграете предложената ви сцена. това е ВАШАТА работа. ако това не ви устройва, напуснете.
ако сте изиграли една главна роля в един сериал, не означава, че сте звезда. може да нямате втора ако не знаете да се държите професионално и с уважение към екипа. пълно е със самозабравили се гении с които никой не иска да работи.
правя ви голяма услуга с това окръжно, прочетете го внимателно и си го препрочитайте.

ВИП крадци обират къщи на депутати, кметове и професори

/Поглед.инфо/ Хитри бандити обраха семейната къща на депутата от БСП Младен Червеняков в столичния кв. "Драгалевци“.

Мира Радева се разкри като сексуална хищница във ВИП Брадър

/Поглед.инфо/ След като гаджето на Мира Радева - Иво, напусна Къщата на "ВИП Брадър", камерите на риалити шоуто показаха как най-възрастната жена сред съквартирантите се върти около стратега Пламен.

1000 нерегистрирани българки проституират в Австрия

/Поглед.инфо/ Близо 25% от нерегистриранте имигрантки, простиуиращи в Австрия, са българки, съобщава австрийският вестник "Клайне цайтунг".

“Татко, аз и Ангелът” – царицата* в романите на Ваня Щерева

До ден днешен си благославям моята приятелка Анна, защото ме открехна на Ваня Щерева. Помня как един ден си говорехме по телефона и тя ми каза за новия роман на Ваня, който бил жесток, с невероятно изненадващ и разтърсващ финал. Тогава най-накрая си купих книга, макар отдавна да бях слушала за нея. Впоследствие си купих...

Уолстрийт Джърнъл: Кризата с бежанците в България е по-тежка от очакваното

/Поглед.инфо/ Напливът на сирийски бежанци в България е по-сериозен, отколкото се очакваше преди, и трябва да бъдат предприети координирани действия на национално и европейско равнище, заявиха от София.

Момчетата на 11 и 13 г. откраднаха кола, за да се повозят

/Поглед.инфо/ Две деца задигнаха кола в Разлог, за да се повозят. Момчетата, които са съответно на 11 и 13 г., видели, че ключовете от паркиран на ул. "Искъл" "Опел Астра" стоят на таблото. И решили да се повозят, съобщиха от полицията.

Партиите в САЩ се обвиняват взаимно за кризата

/Поглед.инфо/ Американското правителство малко по малко започна да се съживява след 16-дневната парализа и кризата с бюджета, коментира британският в. „Гардиън”. Същевременно, във Вашингтон отекват взаимните обвинения на политическите партии.

Русенец осъди общината - изпаднал в стрес, защото му вдигнали колата с паяк

/Поглед.инфо/ Русенец осъди общината, защото изпаднал в стрес, след като “паяк” неправомерно му вдигнал паркирания автомобил. Магистратите постановиха Теодор К. да получи 300 лева обезщетение и да му бъде върната взетата такса от 40 лева за репатриране на колата, пише "Труд".

Може да паркираме пак по левче в центъра на София

/Поглед.инфо/ София може да остане без ясни правила за платено паркиране в центъра, а "паяците" и "скобите" на Центъра за градска мобилност да спрат дейността си и да останат в гаражите.

В България рус(к)о гладно нема

„Назначаването на бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров в “Лукойл” е полезно и съгласувано.
Това заяви пред журналисти настоящият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.
Преди няколко дни стана ясно, че Овчаров е влязъл в надзорния съвет на “Лукойл Нефтохим”. Решението е взето на събрание на акционерите на 7 октомври. Промяната вече е вписана в Търговския регистър.
Стойнев бе попитан за вероятните протести, които се очакват покрай назначаването на Овчаров и чия е идеята той да стане представител на “Лукойл” в България.
Драгомир Стойнов обясни, че премиерът Пламен Орешарски е бил пределно ясен, че това е един специалист, който е необходим.
“Ние трябва да използваме ума и знанието на всички знаещи и можещи хора. За мен лично, това назначение е полезно и съгласувано”, каза Стойнев.(в. Труд, 18 октомври 2013 г.)

Онова, което не научавате от информацията на в. „Труд” и от изявлението на министъра, една от десните ръце на левия Станишев, е с кого точно е „съгласувано” назначаването на Овчаров и за кого именно е „полезно” това.

Става дума за имперския принцип „обединявай и владей”. Прилага се от някой, който е на върха на хранителната верига в управлението на България и определено има имперски интереси в България.

В статия на Валентин Златев, публикувана в руското списание „Полития” преди той да стане толкова важен фактор в „течната дружба” между България и Русия, която публикувах в книгата си „Течна дружба” ( няма да я намерите в интернет в оригинал, някой се е погрижил дискредитиращият текст да не се търкаля в паметта на световната мрежа) , консултантът на руската страна срещу българската страна по проекта АЕЦ „Белене” откровено консултира Кремъл как да си пази имперски интерес у нас и на Балканите: препоръчва ,вместо с танкови дивизии, както по времето на СССР, Русия да държи в зависимост региона чрез енергийната си политика на снабдяване с горива.

В БСП официално изповядват русофилството като висша форма на българския патриотизъм- каза го техния кандидат за президент, бившият външен министър Ивайло Калфин на русофилски събор край Казанлък в присъствието на президента Първанов и лидера на партията Станишев през 2011 г. Ето защо най-патриотичният жест на днешните управляващи към братските имперски интереси е партията да се обединява и крепне за нуждите на тази уникална в световната история форма на патриотизма- такъв, какъвто го консумират нашите управляващи днес.

Овчаров е не просто скаран със Станишев и неговото обкръжение, а е решаваща брънка от тихата война за надмощие и дори за отстраняване на сегашното партийно-държавно ръководство. Може някой и да не е регистрирал този факт на фона на шумните изяви в тази посока на другия Румен, бившия вътрешен министър Петков ( също отстранен от Станишев и хората му от ключови позиции). Но можете да не се съмнявате, че чрез енергийното лоби Овчаров е не по-малко влиятелен противник на кръга около Станишев, който е набрал сила в подмолните червени партизански войни за пари и власт, раздавани на „свои хора”.по схемата на Путин по„вертикала” ( както се изразяват в Кремъл): ако си приближен до големия началник в държавата, фирмата ти и фирмите на твоите приятели богатеете и обратно…

Само че, за разлика от Путин, Станишев си има началник. Има по-висш арбитър, който зорко следи да не се стига до крайности в нарушаването на интересите му в България и това е особено валидно за енергийния кокал. За висшия арбитър е полезно да го питат, да се съобразяват с обединителната за русофилите тук политика, което за удобство на унизените българчета се нарича „съгласуване”.

Ето защо, докато Станишев приема мълчаливо със стиснати зъби издигането на своя заклет вътрешнопартиен враг на ключова позиция в ценообразуващата практически всичко в България компания „Лукойл”, неговата дясна ръка Стойнев на практика рапортува, че съгласуваното полезното събитие се е състояло.

Бас държа, че част от съгласуването е ангажиментът на Станишев да премълчи унижението, както премълча двойното унижение да чака с часове за аудиенция при Путин в Сочи през септември 2008-ма, а половин година по-късно и цял ден в антрето на президента Медведев в Москва.

И накрая, противно на шаблона, завършвам с една новина за всички, които пожелаят да вникнат в нея ( а могат и да я проверят, ако не ми вярват, с някой журналистически въпрос): президентът ( 2001-2011 г.) Георги Седефчов Първанов, придружен от Светлана Шаренкова ( бивша Тутберидзе) е бил наскоро на среща с руския външен министър Сергей Лавров без това да е оповестено нито в Русия, нито в нейната българска провинция. Говорили са си за разни български кризи сред които единствената недопустима за Кремъл е русофилите да се делят и боричкат.

Ето защо в България рус(к)о гладно нема!

Р.S. Нямам претенцията да съм единственият, „прозрял”, че България не се дели на ляво и дясно, а на русофили и други българи, които искат бъдеще за страната ни, вместо русофилите да ни дърпат назад към Русия.

Ето един цитат от статията на колегата Веселин Желев „Изборът не е вляво или вдясно, а напред или назад” , публикувана в блога му jelev.info ( и препечатана в e-vestnik на 18 октомври 2013 ):
„Страната се хлъзга към миналото си. България върви в обратна на Европа посока. А обратната на Европа посока в българския контекст е Русия.
Тя не влиза у нас с газа, нефта, ядреното гориво, енергийните проекти, туристи и заселници. Те са из цяла Европа. Но никъде в нея те обаче не отглеждат олигархия или цензура, или злоупотреба с институциите.
В България се наблюдават руски политически порядки – на назначени милионери сраснати с партии, държава и медии. Оперетен парламент. Бутафорно правосъдие. Поради историческата си съдба страната ни винаги е имала политическа прослойка, за която Русия е “като слънцето и въздуха за всяко живо същество”. Тя е жива и здрава, мутира и се бори.
Вдясно гъмжи от големи и самотни политически его-та и пустее откъм избиратели. Всичките са умни глави. Защо не вдяват, че след като образите им не събират гласове, им трябва кауза. И тя не се смуче от пръстите, а се определя от избора, пред който е изправена страната. Той не е наляво или надясно, а напред или назад. Към Европа, или към Русия?”

Просякиня от Георги Райчев и за мъката българска …

Никой не беше забелязал кога придойде в града тази жена. По онова време от четирите краища на земята ни се стичаха прокудени клетници — голи, боси и гладни. Отмъстителната ръка на врага, след като изби и прокуди хората, насити свирепата си стръв в пожарища. Там погина и всичкото нейно добро: дом, имот и свои. Тя [...]

The post Просякиня от Георги Райчев и за мъката българска … appeared first on ExtremeCentrePoint.

Много хора в БСП бяха елиминирани

/Поглед.инфо/ "Много хора в БСП бяха елиминирани. Хора, които могат и знаят. Хора, които са се доказали. Хора, които са успяващи", заяви в Стара Загора Георги Първанов.

Страници: 1

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване