10/20/13 02:51
(http://www.kulinarno-joana.com/)

Grape Central

Винен бар Grape Central

След няколко месечно отлъчване от светския живот и пребиваване предимно вкъщи, реших че е крайно време да си възвърна старите навици (или поне отчасти) и да изляза на общество. Възползвах се от факта, че майка ми беше за кратко на гости в София за да оставя Даниел в нейните ръце, а аз да преровя гардероба за нещо, което ми става, да си нарисувам очите и устните и да посветя няколко часа на себе си и на зажаднялото ми за малко вино гърло. Бях си набелязала едно място за посещение и просто нямаше как да сбъркам с него.

Винен бар Grape Central

Приятното изкарването на една вечер несъмнено е свързано с мястото, където отиваш и хората, с които се срещаш. Мястото е новооткритият винен бар Grape Central, а хората, които стоят зад него са посветили живота си на виното и храната. Все хубави неща за хубаво настроение.

Винен бар Grape Central

Разбирам, че виненият бар заема мястото на стара софийска пекарна, като се запазва духа на мястото, но се внасят и нови решения в интериора, които допълват и носят уют. А пък аз обичам да ми е уютно.

Винен бар Grape Central

Във винения бар се предлагат над 300 избрани вина, някои от които се сервират и на чаша. Идеално решение ако искаш с предястието и основното да пиеш по чаша различни вина. Ако пък не знаеш какво вино да комбинираш с храната си, то със сигурност ще има кой да ти предложи най-подходящите решения.

Италиански наденички с рагу от гъби, сушени  домати и карамелизиран лук

Менюто е стегнато и според мен напълно достатъчно. Всичко, което опитах ми беше вкусно. Силно препоръчвам гарнитурата от рагу с гъби, сушени домати и карамелизиран лук, която чудесно може да се комбинира със свинското месо с майорана или пикантните италиански наденички.

Винен бар Grape Central

Ако пък ти се иска малко разнообразие от основното меню, за обяд се приготвят супа и основно ястие, които всекидневно се публикуват на страницата на Grape Central във Фейсбук. Там също така може да следиш за провеждането на различни събития свързани с виното. Едно от тях предстои на 23 октомври, когато във винения бар ще гостува винарска изба „Орбелус“, която за момента е единствената българска изба произвеждаща вина от биосертифицирани лозя. Не съм сугурна, че тогава ще мога да опитам вината на „Орбелус“, но със сигурност ще се възползвам някоя събота от организирания брънч.

Винен бар Grape Central

А когато пак ми се прииска да изляза на общество, отново ще заповядам на това хубаво място. На бутилка вино и вкусна храна споделена с приятели или просто сама с мислите си на чаша вино. Може да се срещнем там.

Винен бар Grape Central

Виненият бар Grape Central се намира на ул. „Цар Самуил“ 45 в София.

Кулинарно - в кухнята с Йоана

Grape Central е публикация на от блога Кулинарно — в кухнята с Йоана

Публикувана на 10/20/13 02:51 http://feedproxy.google.com/~r/kulinarno-joana/feed/~3/wfCB-shwBIg/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване