10/29/13 08:09
(http://eneya.wordpress.com/)

Ratio.BG – не пак, а отново ;)

Отново ще се проведе Ratio.bg и не мога да ви опища колко съм ентусиазирана.
Вече все повече влиза в крачка и ритъм и изгражда някаква рамка. :)

За тези, които не знаят за какво иде реч, Ratio е първият проект на неправителствената организация “Еволюционен поглед“. Целта на Ratio е да промотира принципите на научното мислене посредством осигуряване на достъп до атрактивни лектори, които могат да представят идеите си по разбираем начин пред не-научна аудитория.

Иначе казано, какво е това наука, как работи, какви са методите, които използва? Защо трябва да ни пука? Лично мен темата силно ме вълнува а и ми харесва да има събития, които по някакъв начин да подпомагат изграждането на критична мисъл и среда, в която да има интерес към света около нас и разбирането му.

След две успешни издания на форума предстои трето в края на годината – 9 ноември. И този път лекторите говорят на разнообразни теми, като ще засегнат напълно нови сфери, свързани с паранормалното, биологията, социалната психология.

Конкретно:
Тайната на медиумите – Пол Зенон
Признавам си, аз съм скептично настроена към свръхестественото и ще ми бъде интересно да чуя повече как точно се създават и прилагат триковете.

Обонянието – Матю Коб
Why do noses run and feet smell? :)

Как хората взимат решения в социални дилеми? – Морис Гринберг
Who are we? Why are we here? Where are we going to have lunch?

Билетите за RATIO остават на цена 10лв. за стандартен билет и 6лв. за ученици и студенти. Те вече са налични онлайн и в мрежата на Eventim. Лекциите ще бъдат на български и английски език с осигурен симултанен превод.

Ще се видим там?
Хвърлете око! :)

http://www.youtube.com/user/ratiobg/


Filed under: култура уж Tagged: еволюционен поглед, критично мислене, матю коб, морис гринберг, наука, научно мислене, пол зенон, свръхестествено, социална психология, ratio.bg
Публикувана на 10/29/13 08:09 https://eneya.wordpress.com/2013/10/29/ratio-bg-3/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване