11/08/13 13:57
(http://delian.blogspot.com)

Imagine


Днес ми се наложи да шофирам по бул. Сливница сред традиционното задръстване.
Бях си пуснал радио и по него излъчваха „Imagine” на Джон Ленън.

Отсреща ми огромен плакат на Волен Сидеров и телевизия Алфа.
Огромен, на почти цялата стена на висока сграда, плаката покриваше площ с височината на 7 етажа от нея, преброих.
Плакат по-висок от повечето сгради в столицата. Черен. Страшен. А в ярко бяло - лицето на Волен Сидеров. Смръщил вежди, гледа замечтано към комунизма. Сякаш ти казва, живота ти е чер, но аз съм бел. И под него Алфа-Атака, сиреч ако искаш да шмъркаш още от белото, знаеш къде да ме намериш. А от долу – на кой телевизионен оператор, на кой канал е телевизия Алфа. Сиреч, и да не знаеш къде да ме намериш, ето тука съм, на една ръка разстояние (ех какви неща можеш да правиш с тази ръка, след като превключиш на канала, не, не с това мръсно подсъзнание, имах в предвид да покажеш среден пръст! Не, не на Волен, а на неправдините, с които той се бори).
Волен се изкарва страшен борец за правдини, смел герой на героите, които громи чужденците, продавачите на българска земя, сектите и геьовете.
Обаче за мен той винаги ще си остане онова прегърбено, свито, дребно, възрастно човече, в СС якенце, с учуден жалък поглед, което примляскваше нервно като старо деди с чененце, и не можеше да измисли оправдание за поведението си на едно телевизионно интервю.
Героят от плаката, дето му липсва само текето на Че (ВоленЧе) е всъщност това, същото дребно, мижаво човече, богослов, което ще гони чужденците, ще забранява продажбата на земя, богос(з)ловещо, дето уж щял да Умрел за клета майка България.
А на фона на тези ми мисли се чуваше следният текст от песента -
...Imagine there's no countries
It isn't hard to do
Nothing to kill or die for
And no religion too
Imagine all the people living life in peace ...
Аз може и да се напъна, и да си го представя. А другарят Волен?

Публикувана на 11/08/13 13:57 //feedproxy.google.com/~r/delian/~3/OWnsoicIdB8/imagine.html

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване