Диана Найденова и Кеворкян се разделиха със скандал

/Поглед.инфо/ Диана Найденова е напуснала "Всяка неделя" и Кеворк Кеворкян със скандал, съобщава "Всекиден". Това се случва само седмица след дебюта й като ководеща в предаването на Нова телевизия.

Камбаната изнасилил Виолета, след като я убил със стол

Йордан Камбаната изнасилил жена си Виолета, след като я убил със стол. Жената от варненското село Изворско бе намерена мъртва в...

Речник на лъжата

През последните дни чувам думата „фашизъм” повече пъти, от сбора на всички случаи, в които я бях чувала през живота си. Когато си отиваше Атанас Славов (дисидентът, писателят, осъденият за книга, човекът с 20-годишен стаж в „Гласът на Америка”, приятелят), каза: „ Където може и когато може казвай на хората, че една от най-страшните ни заблуди е, че фашизмът не може да се върне.”

38 хиляди коли повече с платен данък в София

От началото на годината в София има 38 000 автомобила повече с платен данък в сравнение с миналата година, съобщи зам.-кметът Дончо Барбалов....

Блокираха колата на Станишев пред Руското посолство

/Поглед.инфо/ Един мъж беше задържан пред Руското посолство, където протестиращите блокираха колата на лидера на БСП Сергей Станишев.

Мустафа Ахмедов: Много от студентите са недоволни от окупаторите

/Поглед.инфо/ Университетът не е поле за политика, а поле за наука, заяви днес в Разград заместник-председателят на младежката организация на ДПС Мустафа Ахмедов по повод на студентските протести.

Хирурзи откриха още една част на нашето тяло

Във времената на високите технологии често се учудваме колко малко познаваме самите себе си, но това е факт. Човекът остава загадка за...

Бареков забрани на Росен Петров да разговаря по телефона с адвокат Марковски

/Поглед.инфо/ Ще напусна студиото, ако дадете думата на адвокат Марковски, той е адвокат на мафията, обяви Николай Бареков в студиото на Би Ти Ви.

АТАКА иска Асен Генов да бъде задържан "за криминален вандализъм"

/Поглед.инфо/ "Атака" настоява за незабавната оставка на началника на Първо РУП в София Даниел Пашов, се заявява в декларация на партията, изпратена до медиите.

Българският суджук ще стане запазена марка

Суджукът е на път да се превърне в запазена марка на страната ни, обяви говорителят на еврокомисаря по земеделие Дачиан Чолош. През...

Протестите никога не са водели до по-добро за България

/Поглед.инфо/ Студентите не осъзнават, че обслужват ГЕРБ. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев в студиото на Кеворкян по Нова тв.

Как четеш: Десислава Хайверова

Животът на Деси Хайверова е неизменно свързан с технологиите. Инженер по образование, тя е настоящ интернет маркетинг специалист, а по-голямата част от деня й преминава пред екрана на компютъра. Книгите са нейното бягство към по-интересни и динамични светове, отклик на желанието й да научи повече за човешката природа. Често преанализира прочетеното, като има афинитет към...

Европейски спътник ще падне на Земята тази нощ

Европейски спътник GOCE с тегло около 1,1 тона се очаква да достигне повърхността на Земята тази нощ, съобщиха Би Би Си и РИА "Новости". Според...

Милица Мирчева е българското чудо, което предизвиква еуфория у всички наши сънародници

Убийствената комбинация от талант и красота може да възхити всеки един човек. Затова Милица Мирчева е харесвана и обожавана от всички....

Репортаж за нисш пилотаж в долнопробен популистки миш-маш

 
 
Благодарим за почерпателния отговор, г-н Бареков!
 10/11/2013
Бившият тв журналист облъчва провинцията с популистки обещания за пенсионерски клубове във всеки квартал и безплатни таблети за учениците

ГАЛЯ ГОРАНОВА
segabg.com

Прочитам заглавие в нета как “Бареков превзема и Криводол” и журналистическото ми любопитство ме отвежда в този затънтен край на Северозапада, където очаквам да се разиграе чутовната Ботева сцена.

Вече месеци наред как бившият журналист обикаля страната под девиза “България без цензура” и ръси едрогабаритни политически обещания за светлото бъдеще, подпомаган художествено от ансамбъла на Нешка Робева.

В уречения час на “превземането” в залата на криводолското читалище са се събрали стотина души в очакване на Бареков. Младите са предимно роми, а старите – заклети “червени бабички”. Повечето признават, че са дошли за момичетата на Нешка.

Културните събития не изобилстват в малкото градче, а концертът е безплатен. “Ние тука сме си червена крепост и гласуваме за бесепето”, отговаря ми възрастна жена на въпроса дали ще пусне бюлетина за Бареков на следващите избори.

Новият политически месия обаче закъснява непростимо с половин час. “Какво да направя, като в Хайредин не ме пускат да си тръгна?!”, извинява се Бареков, докато качва стълбите на читалището, придружаван от четирима гавази. Посреща го лично кметът на Криводол Петър Данчев, избран, както сам обяснява гордо, с подкрепата на социалдемократите на Ростислав Павлов, който бил племенник на Илия Павлов.

Част от антуража на Бареков

е и бившата депутатка от “Атака” Калина Крумова, която оглавява женската секция на бъдещия политически проект, наречена “Евромайки”. До тях на масата, застлана с червено сукно върху сцената, сядат младеж, представен като “моите юристи”, и кметът.

Бареков прави патетично встъпление как му е хубаво да си говори с хората, нищо че 90% от приказките били за проблеми, как е обнадежден от гражданската енергия за промяна, как за първи път тази промяна може да стане отдолу – без цар, без месия, но не и без помощта, както се разбира, на самия Бареков. Затова призовава хората да си кажат “кривиците”, уподобявайки без свян Левски.

С груби щрихи обобщава, че преходът и членството ни в ЕС са един грандиозен провал и на “това нещо трябва да му се сложи край”. Социалното умиление прераства в решителна декламация: “Голямо “не” на безработицата, “не” на бедността и мизерията, “не” на безработицата за младите и ниските пенсии на пенсионерите, “не” на програмите за временна заетост…” За всекиго по нещо.

Накрая поднася и решението: “Държавата трябва да създаде отново големите преработвателни и изкупвателни предприятия в областта на земеделското стопанство, животновъдството и зеленчукопроизводството! Не може съкровищницата на България, която изнасяше зеленчуци за целия Съветски съюз и за Европа (?), днес да е в това състояние!”

Направо не е за вярване, че някогашният бард на СДС и масовата приватизация към днешна дата пропагандира връщането на държавата в икономиката с безапелационния език на председател на ТКЗС! По-нататък идеята се доизбистря – предприятията нямало да са 100% държавни, а само наполовина, останалите 50% ще са запазени за частния бизнес.

“Всеки сериозен бизнесмен от Русия, от България, от Европа би участвал в такива фирми. Аз също, ако се занимавам с бизнес и държавата ми предложи да бъде мой съдружник, няма да откажа и всяка банка ще ми отпусне кредит, когато зад гърба ми е държавата”, доразвива концепцията си бъдещият политик.

“Право е момчето”, дочуват се коментари от залата.

“С два декара земя и 4 щайги на ден не могат да се атакуват големите пазари! С 4 щайги отиваш на кооперативния пазар, но с 4 вагона – в Русия! Ще върнем държавата там, където тя беше, без държавата няма да се оправят нещата! Ако държавата не се върне, в скоро време ще влязат турските фирми и ще изкупят цялата територия. Казвам ви го като патриот и европеец”, продължава Бареков, смесвайки в едно левичарски послания с националистически заемки от “Атака”.

Следва безвкусен популистки коктейл, в който всички политици са обявени за крадци, които рано или късно ще си платят, но поименно са изброени само Бойко Борисов и Христо Бисеров с техните офшорки, докато името на Пеевски подозрително липсва от позорния списък. Плюс възвания за справедливост, солидарност, ревизия на прехода и възмездие. “Трябва да се вземе сега от по-богатите и да се инвестира в социални програми за по-бедните”, вика Бареков, нищо че преди малко е отрекъл програмите за заетост.

“Моето предложение е, ако ние вземем властта, а това ще стане по-бързо от очакваното, аз, като бъдещ министър-председател, и хората около мене (бурни аплодисменти!) съм готов да бъда проверен до девето коляно – какво имам, откъде го имам, защо го имам, и детето ми, и жена ми”, кълне се пред криводолчани Бареков.

Веднъж свършил тая работа, първото, с което щял да се захване, е да разпродаде всички държавни резиденции. “Няма място властта в тези скъпи и луксозно имоти, защото те са прокълнати и разделят властта от хората чисто физически. По-добре се живее без резиденции, повярвайте ми”, реди бъдещият премиер. Досещаме се и за кандидат-купувача.

Втората му работа ще е да отнеме субсидиите на партиите и с парите да купи по един таблет на всички ученици от 1-ви до 12-и клас, безплатно! В залата се разнасят възторжени възгласи. Пътьом подмята, че за партията си Меглена Кунева получава 2 млн. лв. от “вашите” пари, докато той, Бареков, си плащал бензина от джоба, за да върши апостолското си дело.

Барековата “управленска програма” е накъсана с въпроси от залата.

“Гражданското общество” на Криводол се интересува предимно от частните си мери и узаконяване на строежи. Към кмета политат критики, а Бареков го разпъва с въпроси като първолак на черната дъска. Онзи се оправдава, сипе щедро обещания на хора, които две години е отказвал да чуе.

На всеки “ищец” Бареков праща “моите юристи”. Очилатият младеж, изпълняващ тази роля, прекосява тежко сцената и отива да “съдейства”. В суматохата една клета женица успява да изтръгне от кмета обещание за заплата от 45 лв. месечно, задето поддържа пенсионерския клуб.

Бареков веднага се вклинява по темата: “Ангажирам се да изградя във всяко населено място и всеки квартал пенсионерски клуб, който да бъде поддържан от държавата – с интернет, с вестници и да бъде предоставен на пенсионерите за свободно ползване, а не само веднъж седмично”, наддава като на циганска сватба журналистът. Дарове има и за младите – за всяко второ дете по 350 лв. месечно!

На сцената се втурва най-активният измежду местните граждани -

добре облечен циганин на име “бате Радко”,

когото Бареков обявява за “достоен гражданин на републиката” и пример за образование. Батето приканва журналиста да си сложи ръка на сърцето и да му отговори на следния въпрос: “Г-н Бареков, ти като бъдещ премиер на Република България, нагазваш в един бостан с обрани врежове. Как шъ помогнеш ти на този народ? Как шъ създадеш работни места? Откъде шъ дойдат парите? Аз да ви кажа как! Докато не се заеме държавата да направи държавни предприятия, за да работат хората там. Ние не искаме милостиня от никого, не искаме от спусти Боже, не искам да ида да рАбота 4 часа за 100 лева. Искам да рАбота 8 часа, за да ми върви и осигуровка, и сичко, а не да ида при лекарете и они да ма глеат така, на чомпе”.

Бареков слага ритуално ръка на сърцето и му отговаря, че в държавата има доста пари, нищо че бостанът изглежда обран, само че се крадат. И дава за пример еврофондовете, 70% от които отивали за София и само 30 на сто – в провинцията. Затова той, почти сигурният бъдещ премиер, ще направи така, че 80-90% от парите за обществени поръчки да остават в съответната община и подизпълнителите да са само местни фирми.

Бате Радко е видимо доволен. “Благодарим ви много за почерпателния отговор, г-н Бареков”, виква силно на микрофона. “Да се надявам, че Бог ша мъ държи жив и да вида дали така ще го направите”…

c

Нов тото-милионер във Велико Търново! Спечели джакпота от 1 425 854 лева

Късметлия във Велико Търново е новият тото-милионер, съобщиха от тотализатора. Той е познал печелившата комбинация във второ теглене на...

В Китай плащат, за да пушите

Светът се бори срещу тютюнопушенето, но не навсякъде. В Китай то се е превърнало в истинска професия. Това разказва Global Times, чийто...

Нови изисквания: Всеки асансьор - с телефон и кантар

Нови изисквания към асансьорите товари с 2200 лв. разходи за подобрения на жилищен вход. Това става ясно от наредба, публикувана на сайта...

Волен се опитва да издърпа електорат на БСП

/Поглед.инфо/ Волен Сидеров започна да обсебва напълно електората на БСП и заговори като носталгичен комунист от най-затънтените села на България.

Вашият хороскоп за утре

Овен Денят ви ще успешен, ако сте активни и работите върху текущи и срочни задачи, независимо че те могат да ви създадат и притеснения....

Трябва бързо да се строи АЕЦ "Белене"

/Поглед.инфо/ Ако ние своевременно, бързо, не дадем ход на новата ядрена централа "Белене", ни чака един енергиен микс, който няма да е добър с оглед на бъдещата цена и за потреблението, и за бизнеса - така че алтернатива няма.

Облачно и ветровито (прогноза)

Променлива облачност, по-често  значителна. Сутринта на места мъгливо. Ще духа слаб, по Черноморието до умерен вятър от юг-югоизток....

Най-скъпият дом в България - баровско имение за 7, 5 млн. евро (снимки)

Баровско имение край София за 7, 5 млн. евро е най-скъпата оферта на имотния пазар у нас. Хасиендата е в полите на Витоша с прилежащ парк от...

Най-скъпия дом в България - баровско имение за 7, 5 млн. евро (фото)

Баровско имение край София за 7, 5 млн. евро е най-скъпата оферта на имотния пазар у нас. Хасиендата е в полите на Витоша с прилежащ парк от...

Метеоролози: Аномалия в България! Температурите падат с 20 градуса идната седмица! После пак лято!

Жестока климатична аномалия, обяснима със забавянето на течението Гълфстрийм, тресе Бълтария и Източна Европа, съобщават метеоролози от...

Десетоноемврийско подканяне към оставка

Понякога загрявам много бавно, ама какво да се прави – слаб реотан съм. Но да поразсъждаваме за оставката, 150 дни след началото на протестите.

Най–често срещаното възражение на противниците на протеста към протестиращите е следното:

„Добре де, искате оставка, а каква е алтернативата? Каква алтернатива предлагате? Бойко Борисов ли искате да върнете на власт?“

Протестиращите търпеливо, като на малоумни, обясняват на песимистите, че не желаят да върнат Борисов във властта и че моралът в политиката е по–важен от алтернативата.

А сега ще ви обясня защо е правилно да се иска оставка, дори и ако бъдещите управници не чакат на стендбай (в готовност) някъде в уличките около Парламента.

Когато Тодор Живков подаде оставка на 10–ти ноември 1989г., това правилно ли беше? Трябваше ли да подаде оставка, или трябваше да остане на власт, защото нямаше алтернатива?

Понеже хората, които поискаха оставката на Живков не бяха никаква негова алтернатива, а само различно издание комунистически апаратчици, това означава ли, че не трябваше да му вземат оставката?

Отговорът днес е кристално ясен.

Да, оставката на Живков трябваше да се иска през 1989г и дори беше много закъсняла. Но по–добре късно, отколкото никога.

Не, хората, които поискаха и получиха оставката на Живков не бяха негова алтернатива, но без първата стъпка, без изхвърлянето на Живков от властта нямаше как да стартираме трудния път към свобода и демокрация. Малка, но важна стъпка.

Така че, ОСТАВКА!

И не му мислете много, другари, за алтернативата. Ще се появи.





"Черно море" ще гони първа победа над "Локомотив" (Пловдив) като гост

"Черно море“ ще търси първата си победа като гост на “Локомотив” (Пловдив) в цялата 65-годишна история на “А” група. Варненци излизат...

Петър Стоянов - Сумиста:Шеф в ГДБОП ми се похвали, че съдиите в Шумен и Варна са хванати и ще лежа доживот

Валентин Цоновски, началник на направление „Терор” при ГДБОП, ми се похвали, че съдиите в Шумен и Варна са хванати и ще лежа доживот. В...

"Черноморец" (Бяла) изпусна поне точка в Кубрат

"Черноморец" (Бяла) загуби с 0:1 като гост на "Кубрат" в мач от Североизточната "В" група. Единственото попадение падна през първото...

Мартин Христов носи победа на "Тича"

Бившият футболист на Черно море Мартин Христов донесе победата с 1:0 на "Тича" (Долни чифлик) при гостуването му на Шумен 2010 в мач от...

Разцепиха главата на полицай с желязна тръба!

Страховито кърваво меле се разигра преди минути в Ихтиман, съобщиха пред ПИК очевидци. В края на футболната среща от „В” група между...

Жените на "Спартак" (Варна) с равен и победа

Два отложени мача от женското футболно първенство изигра през уикенда “Спартак” в София. В първия дамите на Елена Пеева направиха 1:1...

Днешният протест

По моя оценка протестиращите бяха над 25 000. Може би е неточна. Защото по Канал 3 е имало директно излъчване с панорамни кадри от високо (още не са качени на сайта им.). От тях видях, че от ларгото между МС и Президентството през площад "Батенберг" до парламента е пълно с хора - т.е става дума за около 30 000 и повече. Предимно млади хора. Сега отворих сайтове и ликове на медии. Огромното мнозинство мълчат за събитието или го отбелязват с по няколко думи. Практически всички лъжат за броя на протестиращите.

Геша: Заслужавахме победата, съдията ни ощети

Треньорът на Спартак 1918 Георги Иванов-Геша заяви след равенството 1:1 с Витоша, че победата е прилягала повече на неговия тим. “Изиграхме...

17-годишна посяга на полицай с нож

17-годишна е направила опит да прободе с нож полицейски служител, след което е направила опит да се самонарани. Това съобщиха от...

Районите без ток за утре

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 11 ноември - понеделник, без...

Близо до Земята , неочаквано са открити 3 нови астероида

Астрономи са открили два големи и един по малък околоземни астероиди , които за учудване на учените са оставли незабелязани досега. Новооткритите астероиди преминават достатъчно близо до нашата планета , но не толкова близо , че да представляват опасност.

Спартак 1918 изпусна Витоша (Бистрица) като гост

Петър Колев Спартак 1918 изпусна да победи Витоша (Бистрица) като гост в двубоя от последния есенен кръг на "Б" група. Домакините поведоха...

Задигнаха телефонен кабел на стойност 34 000 лв.

По пътя Русе-Бяла е извършена кражба на 575 метра телефонен кабел на стойност 34 000 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР-Русе. За времето от...

Джихат Кямил изравни за Спартак 1918 срещу Витоша

Петър Колев Спартак 1918 успя да изравни на Витоша (Бистрица) в двубоя от последния есенен кръг на "Б" група. В 82-ата мин резервата Джихат...

Руски художник си закова тестисите пред Кремъл

/Поглед.инфо/ Руският художник Пьотър Павленски проби тестисите си с пирон на Червения площад, съобщава сайтът "Грани". Протестната му акция е по повод Деня на полицията, който е днес.

Обезобразиха кандидатка за "Мис България"

Ослепителната брюнетка Александра Михайловска се свързала с екипа на потребителското предаване "Баркод” по TV7, за да разкаже за...

Отровна козметика заля Варна! Вижте марките, които изтеглят от пазара!

Опасни козметечни стоки заляха търговската мрежа във Варна и околните градове и села. Здравни инспектори от Регионалната здравна...

Почетоха паметта на Христо Борисов с турнир

Пет отбора от ветерани и два детски тима участваха в международния турнир в памет на баскетболната легенда Христо Борисов. В...

The Independent: Българските студенти извикаха духа на 1968-ма

Една от най-уважаваните британски медии, “The Independent”, публикува наскоро материал за студентски протести в България, озаглавен “Students invoke spirit of ’68 in fight to rid Bulgaria of corruption” (“Студентите предизвикаха духа на 68-ма в борбата си срещу корупцията в България”)

Холифийлд в Харманли, фурор сред бежанците

Легендата в професионалния бокс Ивендър Холифийлд посети лагера за имигранти в Харманли, предава БЛИЦ. Шампионът възнамерява да вдигне...

С тържество и шоумачове отбелязаха 50 години хандбал във Варна

Със страхотно тържество и три шоу мача в Двореца на културата и спорта бе отбелязан половинвековният юбилей на варненския хандбал и клуб...

Протестиращите блокираха кръстовището пред Софийския университет

/Поглед.инфо/ Протестиращите блокираха кръстовището пред Софийския университет "Св. Климент Охридски".

След Бисеров ще отлетят Цонев и Местан

/Поглед.инфо/ "Христо Бисеров е само първата птичка, която ще отлети. Ахмед Доган вижда как буквално се срива, сатанизира се неговата партия. Аз мисля, че Бисеров е само първата птичка, която ще отлети. След това следват Цонев и Местан. Това, което те направиха с държавата в момента, аз образно съм се изразявал - как насилват столетницата БСП", каза пред журналисти в Дулово лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Витоша без Бойко Борисов поведе на Спартак 1918

Петър Колев Витоша (Бистрица) поведе на Спартак 1918 в двубоя от последния есенен кръг на "Б" група. Още в третата минута Четин Садула...

Страници: 1 | 2

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване