11/13/13 07:55
(http://ivo.bg/)

Орешарски си подписа оставката с полицейска палка

Предупреждавам читателите със силни нерви да не четат, ако се самоопределят като националисти- каквото и да означава това самоопределение с днешна дата на фона на историческата традиция българите да се делят на русофили и патриоти ( като националисти са определяли себе си противниците на русофилството по времето на Стамболов).

Горчива ирония по линия на деградацията на нацията е фактът, че днешните български бръснати, блъснати и откъснати ( от историческата ни традиция) глави, определят себе си като националисти и едновременно с това-русофили.

Ретроспективно погледнато, това не е за е за гледане…

Явно и други, освен ivo.bg, са забелязали обаче, че България е разделена и днес на проруска и прозападна.

Доколкото в западните страни не са възприели нищо руско, докато в Русия културата и всичко рационално има изцяло западен произход, няма да уточнявам коя „половина” заслужава подкрепата на давещата се в мъртвото вълнение на демографията българска нация.

Определящ себе си като националист учредител на поредната формация, зачената в пренаселената зона на политическия национализъм, изненадващо напусна територията на забраната и призна в телевизионно предаване, че тук има проруска олигархия ( която се борела с прозападната в България).

Същевременно в предаването „Референдум” на БНТ на 12 ноември ляв социолог също застъпи тезата за разделението на България между западната и проруската ориентация.

Множат се гласовете на това признание. То си пробива път по разни причини и с различни окраски, мотиви и аргументации, заседнали в плитчините на все по- дълбоки прозрения.

Време е да осъзнаем съществуващата на ментално ниво двупартийна система и да се определим ясно по този признак, валиден от времето на Стамболов: патриоти, срещу русофили.

Русофилите са на власт и заповядват да бъдат бити български студенти, които им се противопоставят.Иначе казано, проруската ориентация на България се опитва да се закрепи на върха на полицейските палки.

Надявам се ранобудните българи да разбират какво иска да им каже назначеният да управлява тази политика от върха на изпълнителната власт Пламен Орешарски, който отново не пожела да ни каже нищо ( говорил е обаче – в стила на „царя”, пред чужди журналисти, както разбираме от агенция Блумбърг). Идвайки на работа тази сутрин той подхвърли към камерите и микрофоните на медиите едно лаконично „добро утро” и ни показа гърба си.

Има гръб, облегнат на петата колона, показва си го…Но „времевия му хоризонт” от четири години, за който той е говорил пред Блумбърг, не зависи само от русофилски обърнатата към миналото България.

Вчера, когато на полицаи беше наредено да бият бъдещето на България в лицето на протестиращите студенти, Орешарски си подписа оставката. И е въпрос на доста по-кратък „времеви хоризонт” тя да стане факт. Под подписа му, сложен с палка, остава само да се добави датата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване