11/13/13 10:57
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

пол кругман и страната на вечната война с очебийната глупост


никога няма да съм там, където съм. българия е само повод за бягство, няма значение какво, къде и с какви средства, важното е да те няма. чета възгласи на разни хора "това можеха да са моите деца!". съмнявам се, пичове, вашите деца са така разглезени, че никога няма да позволят полицията да им развали прическите. 
децата на жълтите павета нямат нищо общо с децата на повечето мои познати. не знам какви и кои са родителите на протестиращите студенти, но се гордея с тях. чудя се дали радина би протестирала, със сигурност щеше да е в някое от нпо-тата, на мама соросоидчето. в америка работи няколко години за подобна организация, което й даде летящ старт за правото и втората по големина стипендия в университета. но тя се справя финансово сама от години. така я е учила майка й - чудесно е да си интелигентен, но не можеш ли да изкарваш кинти си за никъде. безценен урок от родителите ми и от кевин, той само ми повтаряше: "milena, follow the money". средно добра ученичка съм, но съм окей. 
в изречението на кевин се крие и ключа към посещението на пол кругман. това е америка, върви след парите с библия, талмуд или коран под мишница, тя е план А на бог, а българия е план F. 
когато доста планове на господ се провалили, си казал, "мамка му, няма кво друго да правя с това, ще създам българия, план F, с много, МНОГО компромиси и отстъпки". страната на вечната война с очебийната глупост. 
една жена противник на протеста днес беше написала: "предпочитам да ми дават малко, и да не ми взимат много". това е манталитетът на план F, тъжен, примирен, скромен, свит, уплашен от всичко, вечно неспокоен, но най-неспокоен ако нещо трябва да се промени, готов на всичко за да задържи в шепичката си трохите подхвърлени от тези, които искат всичко. трагичен пораженчески манталитет. 
да, жал ми е за жената, някакъв по достоевски беззащитен идиот е, но трябва бързо и все по-бързо прегрупиране. няма време за емоции, 240 неемоционални план F българи се правят на бог, и "дават малко, и не взимат много". бедна ми, тиха българко, чувствам се като хирург, който е отворил пациента си, и веднага го е затворил, защото всичко е в метастази. няма да ти преча да загинеш, но не искай да загиват и здравите покрай теб.
Публикувана на 11/13/13 10:57 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/11/blog-post_13.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване