11/19/13 13:45
(http://ivo.bg/)

Помним кой налиташе на бой в СУ

“Имаше групи хора, които желаеха едва ли не да повикаме полиция, Университетът да се превърне в бойно поле, студенти да пищят, студентки да се хващат за вратите – голямо удоволствие за всички. Кръв и зрелища да има. Това никога няма да допуснем.

Това безадресно обвинение на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев, направено днес пред медиите, е всъщност абсолютно основателно.

Трябва само да се конкретизира „кой” искаше насилие и се опита го упражни срещу шепата ранобудни студенти?

Кои, кои, кои бяха тези хора, които искаха кръв?

Всички видяха: това бяха мутрите, предвождани от депутата от БСП Борис Цветков, които подгониха младежите на територията на университета, преследваха ги и след това вилняха, като блъскаха по вратата и късаха плакати на уж уважаваните от професора протестиращи студенти.

Какво ли щеше да стане, ако мутрите бяха успели да проникнат в университета, каквото беше не просто намерението им, а настървението им? Щеше със сигурност да се лее кръв.

Само веригата на вратата на университета, обругана от апологетите на властта като символ на студентската окупация, ги спаси тогава от разправа- така че, да не ни ги разправят сега за анонимни кръвожадни намерения, след като те бяха на ръба да бъдат осъществени, но не от неназовани „групи хора”, за които г-н професора намеква, а от шайката, която всички видяха да вилнее.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване