11/26/13 11:03
(http://milenafuchedjieva.blogspot.com/)

българска шахидка: пояс от домати, чушки и сирене

разказ по картинка:
разглеждайки снимките от вчерашния актьорски протест, струва ми се, че това беше протест на екипа на "Четвъртата власт"/"Икономедия". тук там имаше и други, но като цяло бяха една шепа хора. не видях снимка на христо мутафчиев, което може да бъде обяснено по два начина. той със сигурност е против правителството, но не подкрепя причините за протеста на найо тицин. или пък е бил на протеста, но найо тицин не го е снимал, защото не подкрепя причините за протеста на мутафчиев. може би ако вчерашната акция беше организирана от христо, щеше да има повече хора, но едва ли. преди време той обяви, че театрите ще протестират, те обаче не протестираха. с това актьорите ясно показаха, че са доволни от живота си, заплатите си, театрите си, сериалите си, филмите си и т.н.  
мислейки за тицин и мутафчиев, и актьорите около тях, откъдето и да го погледнеш, всичко е искрено и много лично. миглена ангелова трябва да започне ново шоу от жълтите павета "искрено и лично - любов и омраза на жълтите павета", въпреки, че рейтингът на протеста вече е катастрофален. 
хубаво е, че и преподавателите поседяха на земята, ранобудните студенти заспаха напълно неуспели да събудят голямата част от студентите, политолозите се замислиха тихо, някак изведнъж самовглъбени, без да споделят какво става в душите им, зимата дойде. една от видимите причини това да се случи е различните виждания за света на протестиращите, а той е малък и скромен като нашата мила рОдина. невидимите причини си ги знаят тези, които дърпат конците. лошо няма. ще търпим, свикнали сме. който не е свикнал, да направи нещо ДРАСТИЧНО. да се опаше с домати, чушки и сирене свързани с детонатор и да се взриви на шопска салата пред очите на мая манолова. 

не харесвам шибания сняг. докато живях 18 години в калифорния се заблуждавах, че го харесвам и че ми липсва, по дяволите, това не е вярно. снегът е част от по-грозната българия, тази, която се случва за 4-5 месеца всяка година, мрачна, бедна, захлупена от високите сметки за парно, и това не е от вчера, нито ще свърши някога. 

страхът от беззаконието на всякакво ниво, дори и в личните отношения никога няма да изчезне от тук, крадат се пари, идеи и животи. през лятото не се страхувах да ме арестуват, а и никога не се страхувам да бъда арестувана, нямам грам страх от това. несравнимо повече ме е страх от бедното, дребното и страхливото дебнещо с трескав поглед от някаква дупка, която дори не знам, че съществува. с чиста съвест съм, че съм направила повече от повечето за този протест, но вече не виждам смисъл да се мотая по улиците. и не толкова, защото е студено, а просто защото смятам, че е безсмислено. при управлението на станишев преди борисов нямаше протести по някаква странна причина. тези на които ще помогна, както и тези на които няма да помогна, са по особен начин еднакви, както и съвършено неблагодарни. 
едно от най-големите постижения в живота ми е, че имам дете, това вече е постижение за всеки българин, а тези, които имат повече от едно са чисто луди. второто е, че то не живее в българия. от там нататък всеки да се спасява поединично. българия така или иначе вече не е българия, тя е хермафродита на русия и америка, защо пък аз да се наричам българка? това ме прави и мен хермафродит. през метър портретът на волен сидеров ме следи от високо, после ще бъде сменен от портрета на бареков, после от портрета на някой от партия "помак". 
why the fuck should i call myself a bulgarian? give me a reason, както се казва в песента. който успее да ме върне на улицата като протестираща, ще получи подарък. в магазина с чисто българското име "jumbo" продават салфетки с напечатани върху тях 500 евро. това ще му е заплатата от мен. това е и моята заплата за емоциите, нервите, надеждите, и т.н., ще я споделя с вас, няма да стигне и за един домат. добър повод да откраднем и ние нещо от тази държава.
Публикувана на 11/26/13 11:03 http://milenafuchedjieva.blogspot.com/2013/11/blog-post_26.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване