11/26/13 14:37
(http://ivo.bg/)

Социалдепресарската сапунена опера “Знам какво направи миналата власт”

Филмът на ужасите с елементи на черна комедия „Знам какво направи миналото правителство” продължава да се възпроизвежда като сапунена опера, след като от ГЕРБ го въртяха близо 4 години. А уж ги били сменили някакви нови управленци!

И днес оправданията на властта с (не)направеното от предишните обитатели на кабинетите им валяха като първия сняг, но и се топят също толкова бързо, когато снежинките на оправданията се приземят в реалността, нажежена от изкуствено създадените очаквания.

Реалността е такава: нижат се месеците и колкото повече стават, толкова по-безпомощно звучат опитите за прехвърляне на отговорността.

След заплаха да налагат глоби на собствениците на газови уредби за автомобили днес министърът на транспорта включи на задна скорост и посочи в огледалото ГЕРБ като образа на врага, измислил мярката.

Същата маневра с много дим от парламентарния ауспух предприе на кормилото на законодателната власт и социалдепресарското управление ( властта на депресирания Доган и соцнаследниците на репресиралия го режим), крепено от неуправляемата „Атака”, по темата за пенсионната реформа. Приказките за нейното придвижване се (д)оказаха сезонни и съответно я замразяват като горещ картоф в пазвата на следващото управление, каквото почти сигурно страната ще има догодина.

Но в тази кампания по оправдаване над всички блесна самият премиер Орешарски, който откри известната на всички истина, че идеята за 7-ми блок в АЕЦ „Козлодуй” е на неговите предшественици. Но многозначително, като главен герой във филма, добави : „Знам какво правим…”.

Хубаво е, че този път той знае. Защото при назначаването на министрите, чиито имена сричаше пред целия свят със зле прикрита изненада, Орешарски явно не беше в час какво му пробутват лобитата, превърнали го в конферансие за обявяване на техните решения.

В рекламната пауза на филма сякаш се повтаря една запомняща се сценка от зората на спазареното ни стопанство, когато първата ни частна банка беше избрала да се рекламира чрез едно момченце, спестяващо монетка в касичка, а кукловод зад кадър казва: „той е малък, но вече знае”!

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване