11/27/13 08:36
(http://vasvalch.com/)

Инструменти или способности?

piano

Първият сняг наваля, така че е напълно оправдано да илюстрираме маркетинг-уроци с коледни песни. В това видео Christopher Penn (вице-президент на Shift Communication и водещ на един от любимите ми подкасти) доказва, че дори инструментите да са еднакви, способностите водят до много големи разлики.

Накратко: инструментът е еднакъв, задачата е еднаква – да се възпроизведе зимният хит Jingle Bells. Christopher Penn показва колко може да се постигне, дори с добра подготовка, при липса на опит и необходимите способности. Jarret Izzo показва… ами, обратното. Чуйте резултата:

Изводът, според Shift Communications, трябва да послужи на всички мениджъри, които се заблуждават, че винаги трябва да инвестират в най-скъпите и нови инструменти. Те могат да бъдат полезни, само ако служителят знае как да извлече максималното от тях. За сметка на това, дори евтините и безплатни инструменти могат да постигнат високи резултати, ако попаднат в правилните ръце. Същото важи и при другата ми любима сфера – фотографията. Апаратът за няколко хиляди не те прави добър фотограф.

Няколко съвета към мениджърите:

  • не инвестирайте само в инструменти, а в обучението на служителите;
  • винаги поставяйте предложенията за нови софтуерни продукти в контекста на това кой ще ги използва – консултирайте се с оперативните кадри и се вслушвайте и в тяхната преценка;
  • доплатете за корпоративно обучение – много инструменти вече включват начално обучение на персонала ви, но дори това да не е така, доплатете си. Инвестицията в инструменти няма да се възвърне, ако служителите не могат да си служат с тях;
  • възнаграждавайте любопитството – ако служителите ви откриват неподозирани начини за използване на стандартни анализи, следят блогове или четат повече за използването на маркетинговите ви канали, възнаградете ги. Това помага и на компанията, а и ги кара да се чувстват мотивирани.

___
снимка:  davdenic in the sky

Постът Инструменти или способности? е публикуван в Васи ли?!. Ако искате да получавате повече съдържание от блога, абонирайте се за нюзлетъра.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване