11/27/13 21:31
(http://ivanbedrov.com/)

Санитарен кордон около медиите-бухалки

imagesДнес присъствах на едно странно събитие, чиято полза е широко дискутирана. Президентът реши да организира публична дискусия за състоянието на медиите, която се превърна в сеир по много причини. Предпочитам да гледам позитивно – все пак за тези проблеми вече се говори пред публика. Накратко моята теза, която не знам дали успях да изкажа ясно:

Никога през последните двайсет и кусур години медиите не са били толкова масово превърнати в бухалки. Медийните бухалки се използват за разчистване на сметки с политически, бизнес или обществени опоненти. Не сме малко хората, които четем лъжи и клевети по свой адрес, без никой да ни е потърсил за мнение.

Етичният кодекс е забравен отдавна.

Проблемите са известни – онези пари в онази банка, която финансира онези медии; дупки в регулациите относно печатните и онлайн медии; непрозрачното раздаване на европарите за медии;

Но много по-голям проблем е търпимостта на обществото към медиите-бухалки.

Затова призовах всички популярни лица от политиката, бизнеса, анализатори, актьори, музиканти, писатели… всички популярни лица да бойкотират медиите-бухалки и мислещата част от обществото да изградим санитарен кордон между човеците и бухалките. Това призовах. И то ми се струва по-важно от конкретната трибуна.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване