11/29/13 21:02
(http://ivanbedrov.com/)

Бълбука ми на южния поток

Вчера ми звъннаха от една телевизия и ме питаха дали съм За или Против въвеждането на задължително гласуване. Първо казах: Ъъъ, а малко по-късно размислих и отговорих нещо от рода: През южния поток ми е!

Наистина това изобщо не ми се струва сериозна и адекватна тема в момента, но все пак бях попитан и реших да обсъдя въпроса. Със себе си.

Не ми звучи привлекателно нищо, което започва с думата “задължително”. Обаче…

Голяма част от будните, активни, информирани, а бе – готини хора, изобщо не гласува. Има някаква логика да си мислим, че ако и всички те гласуват, резултатите няма да бъдат съвсем същите. Обаче…

Изобщо не ми пробутвайте подобни глупости. 99.99% от партийните активи се държат като тюфлеци и не правят абсолютно нищо, ама абсолютно нищо, за да спечелят доверието на нови хора. Не говоря за откровените лъжи и откровеното купуване на гласове, а за честна и открита кампания за убеждаване на избирателите в смисъла от твоето съществуване.

Мамицата ви, изобщо не се опитвайте да продавате фалшиви “хапчета за младост”, с които да си гарантирате отново и отново място около трапезата. Не ви купувам задължителното гласуване.

Размърдайте си задниците, опитайте се да изглеждате прилично, да не воните на евтини проститутки, да свършите поне нещо в обществена полза… и майка му стара, поне се опитайте да прикривате селския си акцент!

Тогава с удоволствие ще гласувам за вас.

ОК, казвате си, дори и да не е задължително, вие пак няма да гласувате, а ние пак ще си купим достатъчно гласове, за да продължим да ви крадем. Успокоява ли ви тази мисъл?

Имам една новина за вас: отдолу бълбука. И рано или късно избухва. Даже по няколко пъти. В някои държави – мирно, в други – не толкова.

Спете спокойно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване