11/29/13 08:23
(http://blog.bogomil.info/)

Човек на годината умря, да живее човек на Фейсбук

Въпреки, че бях (де)номиниран два пъти и спечелих един път (с електронна граница) считам, че тази година конкурсът тотално се изложи (не можах да намеря по мека дума) с изискването, цитирам:

 

За да гласувате, трябва да имате регистрация във Facebook.

Изискването за регистрацията в някакъв сайт, който изобщо не е, ама никак не е известен с опазването на правата на човека и с докладването на какви ли не неща към американските и не само “тайни” служби не ми се връзва със духът на конкурса.

Второ, ами ако искам да гласувам БЕЗ да ми се вижда за кого съм гласувал – все пак тайната на вота е право, макар, че онлайн това не е много осъществимо, все пак бих искал да има начин да гласувам по-друг начин (а такива много колкото искаш)

Финален аргумент: Преди 3 години спечелихме с електронна граница именно за това, че се борихме за цифровите права – това, което сайтове като фейсбук нарушават, а сега се оказва, че е изискване да имаш акаунт там, за да гласуваш за Човек на Годината.

Това е!

Още по темата:

  1. Закогодагласувам.com
  2. Човек да не смее да се пошегува, начи.

Публикувана на 11/29/13 08:23 http://bogomil.info/4881
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване