11/30/13 08:52
(http://ivo.bg/)

Орешарски наистина не може да отстъпи-за(д) него решава Москва

 

          Поправете ме, ако греша- защото няма как да съм регистрирал 100 процента всички публични изяви на премиера Орешарски, но впечатлението ми е, че той ВИНАГИ чете предварително подготвен текст.

          Това ли е прехвалената му експертност, с която ни облъчваха като причина да стане премиер далеч преди да знаем, че ще има извънредни избори миналата пролет?

          Бил съм му лектор в рамките на курс по медийно поведениe. Явно Орешарски не е бил добър слушател по въпроса за силата на внушението, което говорещият пред публика постига ( или не) в зависимост от умението да я убеди в искреността и автентичността на посланието си –такова, каквото произлиза от собствената му воля, а не по силата на някакви цитати, записани на хартия ( незнайно от кого).

          Сега, когато ни го показват да говори пред баровците в Боровец, той отново чете…Чете нещо, което някой е написал, а би трябвало да може на сън да го бутнат да може да формулира като мисъл, ако е негова. Защото цялата държава ляга и става с „Орешарски”: зад тази табела се крие обобщението за управлението, а той дори не може да формулира свободно мислите си в изказване пред собствените(?) министри и политически ментори, събрани на семинар в Боровец.

          Въпросът „кой”( предложи Пеевски), който изплува на 14 юни със скандалния опит начело на сигурността на държавата да бъде монтирано чуждо на националния интерес туловище, доказано не се отнася само до въпросния отделен случай, до който отбраняващите се за „грешката” властници се опитват да сведат казуса и да му турят пепел.

          Въпросът е кой пише онова, което Орешарски само чете, при това не особено гладко?

            Вярвам обаче, че във възклицанието „ не можем да си позволим да отстъпим”, Орешарски влага и лична емоция, чувайки камбанния звън на своята всеядна политическа кариера от камбанарията на собствения интерес да не се „прослави” като най-скоропостижно провалилия се премиер на България в най-новата ни история.

          Лозунгът за невъзможното отстъпление обаче е недомлъвка, от която липсва втората му част: „зад нас е Москва”. Тук е закодиран отговорът на въпроса „кой”.

В по-голям мащаб от българския, този лозунг  се оглежда в следните събития:

Киев. Рано тази сутрин, около 4.00 часа, специални части на полицията „Беркут” започна щурм срещу мирната протестна акция на гражданите на площада на независимостта (Майдан Независимости). Това съобщава в Туитър Андрей Шевченко, украински депутат от държавната Рада. „Площадът беше прочистен зверски. Десетки хора са ранни, други десетки са задържани. Подобно нещо Украйна още не е виждала”, посочва Шевченко.
Пострадалите от действията на полицията са настанени в няколко киевски болници. Според общинския съветник от партия УДАР Алексей Давиденко три киевски болници са препълнени от ранени. Част от останалите активисти на европротеста заедно с певицата Руслана се намират на територията на Михайловската катедрала в центъра на Киев, предава украинското електронно издание „vlasti.net”( Фокус)

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване