12/03/13 19:37
(http://ivo.bg/)

Социопатова парализация от страх пред украинизация

„Протестите в Украйна не са държавен преврат, заяви днес френският министър на външните работи Лоран Фабиюс, цитиран от “Франс прес” и БТА.

Изказването му дойде, след като вчера украинският премиер Микола Азаров заяви, че случващото се в страната има признаци на държавен преврат.

Фабиюс не вижда в случващото се в Украйна характеристиките на държавен преврат и препоръчва в страната да се води диалог и да не се прилага насилие.

“Посоката, в която се върви, е доста шокираща. Населението реагира много остро и в същото време мирно”, допълни Фабиюс.

Ръководителят на френската дипломация заяви, че е готов да приеме един от лидерите на опозицията – бившия шампион по бокс Виталий Кличко. Фабиюс го описа като необикновен човек, натрупал богатството си със своите юмруци, с репутация на неподкупен и вярващ в демокрацията.

Външният министър разкритикува позицията, взета от украинския президент Виктор Янукович по отношение на споразумението за асоцииране с ЕС.

“Украйна трябва да бъде свободна в избора си и впрочем няма антагонизъм между подписването на споразумение за асоцииране с ЕС и това да бъдеш близък с Русия”, смята Фабиюс. ( Дневник)

У нас ситуацията е социопатова.

Управляват ни соцнационалисти и деп(р)есирани (бивши репресирани от доброволно преименуваните след това комунисти) раздавачи на порции в икономиката и управлението на държавата и регионите*.

Във връзка с реакцията на Франция, където управляват социалисти, напомням, че и в България управляващите с мандата на БСП носят подобен идеологически етикет. Нещо повече, имаме социалист начело на социалистите в Европа.

Въпросът е, че на обратната страна на етикета в нашия случай пише „ роден в СССР”. Което нямаше да е проблем, ако не означаваше също „верен на покойната си родина.”

Алтернативата „свобода или СССР”, както се вижда в Украйна и в България, е все по-актуален ориентир в мъглата от сълзотворен газ(пром), която се стеле над руините на съветската империя.

——————————————————————

* Дали не е време ДПС, изпълнила до пръсване учредителната идея за „права и свободи”, да се прекръсти на „Партия на регионите” по примера на проруската управляваща формация в Украйна?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване