12/06/13 07:39
(http://www.gorichka.bg/)

Nomad: сглобяема, преносима и обзаведена мини къща за 33 000 лева

2741122_orig

Канадската компания NOMAD предлага чудесно решение за все по-наболели и в световен мащаб жилищен проблем. Nomad Micro Home е миниатюрна къща, едва 9,29 кв. м., но пък си има съвсем всичко необходимо, за да се превърне в нечий дом: дневна, кухня, баня и спално помещение.

Една от основните гордости на създателите е супер достъпната цена, започваща от 25 000 канадски долара (33 000 лева). Версиите са три, като базисният модел е екипиран с кухненски шкафове, осветление, ламинат, полици, място за съхранение, снабдени с всички потребни жички контакти.

7997392_orig

Като допълнение, можеш да я поръчаш и със соларен панел, със система за събиране и пречистване на дъждовна вода и преработване на отпадъците или пък дървена веранда. Както самото име намеква, Nomad е замислен като мобилна къща. Създателите на микроскопичното чудо твърдят, че сглобяването му е не по-сложно от това на икейска мебел, съответно, разглобяването също.

„Толкова е малка и лека, че човек може да я изпрати навсякъде по света и, веднъж щом пристигне, всеки с елементарни дърводелски умения може да я сглоби.“

1903207_orig

Засега всичко това е на ниво прекрасна идея, нещата зависят от успешността на Indiegogo кампанията, която тече в момента. Събрали са 30 000 от поискани 90 000 канадски долара, остават цели 21 дни, така че, сигурно ще им се получи.

Поръчва се тук

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване