12/09/13 06:47
(http://asenov2007.wordpress.com/)

Говори Пловдив: ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ЛЪЖЕ ЗА “ЮЖЕН ПОТОК”

Пламен Асенов, специално за kafene.net

Warning!

Поради своята дълбока нецензурност, този текст не става за четене от хора на никаква възраст, особено такива, които страдат от остро възпаление на капачката на коляното. Докато го писах, дори програмата Word на моменти се изчервяваше и срамежливо се хилеше в шепа. Изписването само на първа-многоточие-последна буква не помогна – Word продължи да се държи като ощипана госпойца. Затова реших да оставя само многоточията, пък всеки да намести върху тях думи според собствените си словесни критерии и бариери.

Онзи ден Кристиян Вигенин, един малък ….. назначен кой знае от кой голям ….. и ….. за външен министър, директно и безпардонно постави под съмнение цивилизационния избор на българското общество, което отдавна вече реши – и се опитва всячески да устоява решението си – че иска да е част от свободна и демократична Европа чрез членството си в Европейския съюз.

Не иска българското общество да е част от свободна и демократична Русия, защото такова животно няма. Нито иска да е част от несвободна и недемократична Русия, каквато има, но която не е подходяща за нас, както показват уроците от цялата ни история.

„Дали да има „Южен поток” не е въпрос, който Европейският съюз решава, това е въпрос на споразумение между Русия и част от страните-членки” – каза Вигенин, този ….., който дори не знае колко малък ….. сплескан е. Ако знаеше, щеше да се свие още повече, като лигав ….. в някоя черупка на дъното на океана, където и без това му е мястото и да чака Третото пришествие.

Третото – тъй като Второто няма да е достатъчно всеопрощаващо, та да се простят греховете и на такива ….. като него.

Аз не знам кой му е издал разпореждане на въпросния ….. да произнесе въпросните думи като някаква официална българска позиция. Мога да си представя само един източник, но той не е в София, а в Москва. Най-малкото, защото казаното от ….. Вигенин едно към едно повтаря московската позиция по темата. Е, може пък и в София да е източникът, де, но при всички случаи тогава трябва да го познаваме, защото той трябва да играе едновременно началник на Вигенин по някаква линия и проводник на московската воля тук.

Ето защо силно се надявам, че ДАНС и прокуратурата вече са се задействали да разкрият очевидния заговор срещу българската национална сигурност, в който е замесен и външният министър на България. За другите участници той, ….., сам ще си признае, особено ако ченгетата по навик го понабият първо.

А ако ДАНС и прокуратурата не са се вече задействали, това за мен, а, повярвайте ми, и за много други наблюдатели в нормалния свят, ще означава, че те самите по един или друг начин са замесени в цялата игра против българската национална сигурност, налагана от руските подлоги против интересите на българското общество. Част от което, за съжаление, са и руските подлоги.

Дори не мога да си представя, граждани, с какъв ум трябва да е надарен човек, за да представя бялото за два пъти черно и обратно – черното за два пъти бяло, както става в случая. „Какви са притесненията на ЕК за „Южен поток” тепърва ще се уточнява. От наша страна изискванията на Еврокомисията са спазени. България отдавна е заявила, че това, което се случва с “Южен поток”, не противоречи на европейските изисквания”. В тези спретнати думи на Кристиян Вигенин, ….. и ….., всяка буквичка е открита лъжа, абсолютно всяка. Ще взема да започна да го уважавам този ….. заради способността му да проявява толкова много безочие на едно място – звучи направо свръхестествено да го можеш, но е факт.

Първо, Европейската комисия няма никакви притеснения, а има ясни съображения, с които казва, че „Южен поток” не отговаря на общата европейска енергийна политика, дори в минималния вариант, в който тя съществува като обща. И съответно ЕК ясно сподели тези свои съображения само дни преди големият ….. и малък ….. на име Вигенин да ни информира, че някакви притеснения „тепърва ще се уточняват”.

Не, бе, ….., уточнени са вече.

Ето ги: „Сключените договори на отделните страни с „Газпром” за строителството на „Южен поток” тотално противоречат на общото европейско законодателство” – каза недвусмислено Клаус-Дитер Борхарт, директорът в Еврокомисията, който отговаря за енергийните пазари.

Според това законодателство, първо, „Газпром”, пък и който и да било друг, не може да е едновременно производител и доставчик на газ на територията на Европа, тоест, не може едновременно да бъде собственик и на производствените мощности, и на мрежата за пренос. Второ – трябва да има осигурен достъп на трети страни като доставчици по газопровода. Трето, трябва да се преработят тарифите на сключените с „Газпром” договори, защото в този си вид те са неизгодни за някои от страните, включително за България.

От ясно по-ясно и възможно най-ясно, по дяволите!

На всичкото отгоре – и трите тези точки, по които Европейската комисия иска да се предоговорят споразуменията с „Газпром”, изцяло и абсолютно съответстват на българския национален интерес. Както знаят и децата, този интерес е свързан с намаляване на едностранната ни енергийна зависимост от Русия, с диверсификация на доставките и с намаляване на разходите от взаимно неизгодните договори, които продажни български правителства винаги и задължително сключват с московците, щом помиришат газ, петрол или дори само руски рублички в джоба.

Много ми се ще въпросният ….., наречен Вигенин и известен още като временно изпълняващ длъжността български външен министър, а още известен и като ….., да излезе и да обясни на целокупния български народ коя от трите точки и по какъв точно начин  противоречи на българските интереси, та той скочи и реагира срещу тях като ужилен, по един безсрамен и безогледен начин.

Коя, бе, …..?

Но това не е всичко. Много ми се ще Кристиян Вигенин, ….. човече и ….., да обясни по какъв начин става така той да твърде, че изискванията на Еврокомисията по договора за „Южен поток” са напълно спазени, а самата Еврокомисия да твърди, че те изобщо не са спазени. А оттам – да ни посъветва Вигенин и на кого да повярваме.

За себе си аз отдавна знам на кого да вярвам в подобни случаи, граждани. Сигурен съм, че и всички вие добре знаете. А дори да не знаете със сигурност, то все някога сте чували от бащи и деди на кого категорично не трябва да вярвате. Казвали са ви, убеден съм, ако се случи даден комунист да ви каже – слънцето грее, че трябва непременно да погледнете небето, за да се убедите с очите си, че не лъже. Защото иначе лъже.

По-важното в случая обаче е да чуем самия ….. Вигенин как тълкува темата за това той ли лъже или Европейската комисия, защото съм сигурен, че ще последват прекрасни увъртания, достойни да се запишат направо в световната златна книга на словесните словоблудства.

Най-интересно ми беше обаче да прочета третия пункт от изказването на ….. Вигенин, ….. и ….., което обсъждаме сега и което гласи, че „България отдавна е заявила, че това, което се случва с „Южен поток”, не противоречи на европейското законодателство”. Виждате ли колко просто било то – щом България така е заявила, при това отдавна, значи то и така си е всъщност, няма какво да се коментира повече. А който казва друго – най-вероятно е враг на България, ето ви внушението.

И тъй като Европейската комисия казва това, то тя е врагът, нали?

Напълно и изцяло комунистически е този подход, граждани, до болка ми е познат от времето на Живков, в което живях цели 30 години. Тогава животът в страната имаше тази особеност, че щом партията поиска нещо, то непременно се реализираше. Става дума за комунистическата партия, с други партии по света, освен комунистическите, не знам това някога някъде да се е случвало. Това тъкачки, които работят на сто хиляди стана, това велики петилетни постижения за две-три години, това банани и луканка за децата по телевизията…..каквото си поискаш, честно.

Та, не можеше партията да се справи тогава само с две неща – лошото време и всичко останало. Но и на това му намираше достойно решение – цялата гадост, в която бяхме затънали, тя отдаваше на някакви външни врагове или на враговете в собствените си редици, но никога на собствената си пълна идиотщина.

Погледната философски, откъм нормалния свят, тази технология на живот се нарича „волунтаризъм” и всички знаем докъде ни докара. Обаче младите последователи на комунизма като въпросното комунистическо….. и ….. чудо Вигенин, дето даже не ми се ще да му произнеса името, `щото устата ми веднага се изрива, се държат като по учебник. Онзи учебник, в който се казва, че нищо ново не са научили и нищо старо не са забравили.

Съвсем скоро тези ….. целокупно ще ни закопаятдори под дъното и на това блато, в което крякаме в момента, граждани, помнете ми думата!

Забележка:

Всички читатели, които, освен от политика, се интересуват и от литература, могат да намерят нови и интересни текстове на другия ми блог – Оксиморонният свят /написано в Гугъл/ или на адрес http://www.passenov.wordpress.com


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване